Hogy kell megcsinálni ezt a receptet? A technikáját nem tudom.
radírszelet a neve. 3 réteg krémből áll.
sárga:3 tojás, 4ek cukor, 1 vaníliás cukor és 1 deci zselatin
barna:ugyanaz, mint a sárga, csak kell bele 3ek kakaópor
fehér:ez ilyen tejfölös, nem tudom pontosan, de nem ez a lényeges, mert a sárga meg a barna nem megy
azt írja, hogy a sárga krém hozzávalóit kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint és tepsibe simítjuk. barnánál ugyanez, óvatosan a sárgára simítjuk.én nem szedtem szét a tojásokat, hanem az egészet felvertem egyben és betettem a hűtőbe, míg megcsinálom a barnát. de a sárga olyan lett, hogy a tepsi aljára leült egy ilyen átlátszó, pudingszerű réteg, rajta meg a sima fehérjehab. szóval nem szép egynemű lett. a barnával ugyanez lett. szóval tuti nem jól csináltam. a zselatin amúgy megkötött, mert minden olyan remegősen kocsonyás lett, úgyhogy valami más nem lett jó. hogyan csináljam, hogy jó legyen?
Ezt a receptet több helyen is megtaláltam a neten, de a következő formában:
1. ALSÓ RÉTEG:
3 tojás szétválasztva.
- a tojás sárgáját 5 ek cukorral és 1 vaniliás cukorral kikeverni a keményre felvert tojáshabot hozzáadni. Majd fél dl forróvizbe 2. 5 ek. Zselatinport feloldunk és az egésszel jól összekeverni még forrón. Ezt beleönteni egy normál méretü tepsibe és a hütöszekrénybe tenni addig amig a következö réteget elkészitjük.
2. RÉTEG:
-ugyanúgy készitjük mint az elözöt, csak a cukor mellé 1 kanál kakaót teszünk. Szintén ha elkészült, azonnal ráöntjük a hütöböl kivett rétegre. Majd ismét vissza a hütöbe.
3. RÉTEG:
2 doboz tejfölt kikeverni porcukorral édesre és a vaniliáscukorral. Ismét belekeverem az elözöek szerint készitett forróvizben oldott zselatint jól összekeverem. Majd megint a réteg tetejére öntöm.
4. RÉTEG:
Megfelelö izü és mennyiségü gyümölcskocsonyát –a dobozán vagy csomagján feltüntetett módon elkészitjük- és a legfelsö rétegként felöntöm.
Ez a mennyiség 1 normál méretü tepsi adagja erre -2 doboz vagy csomag- gyümölcskocsonya kerül.
Egész tojást nem teszünk csak úgy hozzá...abból úgy nem lesz emulzió!
Sárgáját a cukorral szép simára, bele a többi cuccot...simára, egyneműre elkevered...
A fehérjéből habot versz és azt teszed óvatosan hozzá.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!