Miből készíthető az a sima fehér máz a mézeskalácsra?
Nem a tojásfehérjéből, porcukorból és citromléből készített habra gondolok, amiből írókával rajzolnak a figurákra!
Hanem arra a mázra, amiből nagyobb felületeket tudnak bevonni, és az után tükörsima lesz!
Az írókás habbal göröngyös lesz, az nem olyan szép.
Piros mázhoz találtam receptet, de fehérre csak a hab receptjeit dobja ki a gép... :(
Fehér mázat szeretnék készíteni, nem pedig átlátszót! A piros mázas receptből kihagyva a piros festéket átlátszó a folyadék... Mifelénk az átlátszó és a fehér szó nem szinonimái egymásnak...
Kérem akinek van receptje, az írjon!
Köszönöm.
Annak idején mézesüzemben dolgoztam, ahol a mézs korongokat gyártottuk. Ezekre úgynevezett glazúr került.
Először kisütöttük a tésztát. Aztán ment rá a glazúr - tojásfehérjéből. Mégpedig fel lett verve habnak, majd bele lett csurgatva a forró olvasztott cukor (eközben folyamatosan lett verve a hab).
Ezt a cukros habot simítottuk rá a korongokra, majd ment a szárítóba.
A végeredmény ilyesmi lett:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!