Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baconbe tekert csirkemáj?

Baconbe tekert csirkemáj?

Figyelt kérdés
hogyan kell készíteni? sütőben? mert gondolom a bacon sittysutty megsül de a máj nem. vagy igen? hogyan kell készíteni?
2012. dec. 16. 14:53
 1/7 anonim válasza:
Én előtte egy nappal fokhagymás tejbe áztatom, másnap kevés borssal, majorannával megszórom. Betekerem a szalonnába, szorosan egymás mellé teszem a kis csomagokat a tepsibe és letakarom fóliával. 200 c-on kb fél óra sütés után leveszem a fóliát és megpirítom a bacont. Nagyon finom.
2012. dec. 16. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Megtisztítom a májat. Amikor ezzel készvagyok, akkor a baconbe belecsomagolom. Nem gond számomra, ha picit kinyúl a baconon túl! Van, hogy egy baconba 2-3 darab mákat is rakok, márha annyit vettem. Én általában 1 kiló májhoz 15-16 szál bacont veszek.

Ha betekertem az összes májat, akkor a tetejére vegetát és majorannát szórok, majd lefedem alufóliával.

Előmelegített sütőbe berakom és kb. 15 perc után leveszem a fóliát. Majd, kb. 10 percig sütöm tövább. Vagy leginkább addig, amíg a bacon nem lesz megsülve.

Rakhatsz alá egy pici olajat (nem kell sok), de ha jó bacont használsz, akkor az úgyis ad szaftot. Leégni úgysem fog, csak ha órákig nem figyelsz rá!

2012. dec. 16. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:

ha csirkemájból készíted, baconba tekerve az is sitty-sutty megsül. sózni nem kell.

szépen tepsibe sorakoztatod, aztán megsütöd. esetleg fogvájóval tűzd össze a tekercset.

melegen igazán finom,. de nálunk az esetleges pár db maradék hidegen is simán elkel.

2012. dec. 16. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Pont a máj sül meg jóval hamarabb, mint a bacon.

Amúgy én leginkább sütőben szoktam, mert olajban borzasztóan fröcsög a máj miatt.

2012. dec. 16. 18:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Én sütőben készítem és csak fokhagymát nyomok a csirkemájra úgy göngyölöm be.
2012. dec. 16. 19:08
 6/7 anonim ***** válasza:
2012. dec. 16. 21:40
 7/7 anonim válasza:
Barátnőm zsályával szokta,isteni
2012. dec. 16. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!