Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sógyurmából figurákat?

Sógyurmából figurákat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék készíteni sógyurmából aranyos kis figurákat (ha sikerül). És az lenne a kérdésem,hogy mivel tudnám lekenni,amitől fényesek lesznek? Gondoltam arra,hogy megpróbálnám tojásfehérjével, az lehetséges? És az előtt kenjem be,mielőtt sütőbe tenném kiszárítani? Jaj és még kérdésem,hogy aki csinált már ilyet,a sütőben a sógyurma bebarnul nagyon? Meddig érdemes bent hagyni,hogy ne legyen sötét színű?

Jó sokat kérdeztem :) Előre is köszönöm a segítséget :)

2012. dec. 15. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
2012. dec. 15. 12:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Mi régen elég sokat csináltunk. Sütőben szárítottuk, de csak 50 fokon. Egyáltalán nem barnult be. Utána vízfestékkel befestettük, és mikor teljesen kiszáradt, lakkal is bekentük. Festékboltban vett anya átlátszó lakkot. Egy visszacsukható fémdobozban volt 1 l vagy 1 kg talán. Sajnos a pontos típusra, márkára nem emlékszem, kisebb voltam még.

2012. dec. 15. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a tojásfehérje és a cukor is jó rá, ahhoz, hogy fényes legyen.
2012. dec. 15. 12:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Ha sikerül megcsinálni akkor kicsit beteszem sütőbe. És szerintem házilag oldom meg a fényesítést, tojásfehérjével és cukorral :) Már csak be kell szereznem vízfestéket.
2012. dec. 15. 14:06
 5/5 A kérdező kommentje:
És a tojásfehérjét meg kell melegíteni kicsit,hogy elolvadjon a cukor?
2012. dec. 15. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!