Olyan kenyeret szeretnék sütni kenyérsütőgépben, amelyik nem szárad ki, hanem akár napok múlva is finom. Van-e valakinek olyan receptje, ami bevált?
Rendkívűl finom a kenyerem így:
Sorrend: 2,25 dl. víz, 1 teli kiskanál só, 1 negyed kiskanál cukor, 2 kiskanálnyi házi zsír, 50 dkg. BL 55-ös liszt, 1 negyed csomag friss élesztő, 2 evőkanál kefír, kb. 3-4 diónyi belereszelt főtt burgonya. Ettől a kenyér olyan lesz, mint a kalács, teli lyukakkal és szinte repül. Két-három nap múlva is ehető, nem morzsálódik.
Köszönöm a válaszokat!
Az első válaszolótól kérdezem: Nem tudnád megadni a pontos receptet? Még eléggé kezdő vagyok kenyérsütés területén.
Első vagyok:
60 dk liszt,3 evőkanál burgonyapehely.
Először 4,5 dl vizet öntök a tartályba,majd a lisztet,1/2 ek.só,mokkáskanálnyi cukor,burgonya,1 cs szárított élesztő.Ha dagasztáskor nem síma,kb.1 evőkanál vizet öntök még hozzá.
Ha új a géped akkor a sütés után,ha kimostad,önts bele kb. 1 dl étolajat,és úgy tedd el a következő használatig,akkor az olajat öntsd ki,kimosni nem kell.Ez azért jó,mert a pici lisztmorzsák sem ragadnak be a gépbe,és a gép élettartama is megnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!