Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan kenyeret szeretnék...

Olyan kenyeret szeretnék sütni kenyérsütőgépben, amelyik nem szárad ki, hanem akár napok múlva is finom. Van-e valakinek olyan receptje, ami bevált?

Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 06:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Én félfogós lisztből sütöm.Az előírnál 10 dk-val kevesebb lisztet veszek,és ugyanannyi burgonypehellyel pótolom.A zsiradékot kihagyom belőle,és valamivel több vizet teszek bele.Ezt a dagasztáskor látom,hogy kell-e még bele folyadék.Nekem ez bevált.
2009. aug. 22. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Rendkívűl finom a kenyerem így:

Sorrend: 2,25 dl. víz, 1 teli kiskanál só, 1 negyed kiskanál cukor, 2 kiskanálnyi házi zsír, 50 dkg. BL 55-ös liszt, 1 negyed csomag friss élesztő, 2 evőkanál kefír, kb. 3-4 diónyi belereszelt főtt burgonya. Ettől a kenyér olyan lesz, mint a kalács, teli lyukakkal és szinte repül. Két-három nap múlva is ehető, nem morzsálódik.

2009. aug. 22. 09:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az első válaszolótól kérdezem: Nem tudnád megadni a pontos receptet? Még eléggé kezdő vagyok kenyérsütés területén.

2009. aug. 22. 10:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

60 dk liszt,3 evőkanál burgonyapehely.

Először 4,5 dl vizet öntök a tartályba,majd a lisztet,1/2 ek.só,mokkáskanálnyi cukor,burgonya,1 cs szárított élesztő.Ha dagasztáskor nem síma,kb.1 evőkanál vizet öntök még hozzá.

Ha új a géped akkor a sütés után,ha kimostad,önts bele kb. 1 dl étolajat,és úgy tedd el a következő használatig,akkor az olajat öntsd ki,kimosni nem kell.Ez azért jó,mert a pici lisztmorzsák sem ragadnak be a gépbe,és a gép élettartama is megnő.

2009. aug. 22. 11:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet és a jó tanácsot is! Még tényleg új a gépem, most sütök majd először!
2009. aug. 22. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!