Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki segítene? Nagyon...

Valaki segítene? Nagyon fontos, a vacsorám múlik rajta.

Figyelt kérdés
Na szóval, krumplifőzeléket csinálok. A krumpli már majdnem felfőtt a vízben, amit már be is fűszereztem, kész van a rántás azt is bele öntöttem, de hogyan lesz ebből főzelék? Mert jelenleg inkább levesnek tűnik, de mit csináljak hogy sűrű legyen? Szűrjem le, vagy mi? :S Valaki válaszoljon kérem

2012. dec. 14. 16:50
 1/9 Csivibaba ***** válasza:
100%

Ha elég rántást tettél bele, akkor pár perc főzés után besűrűsödik. De vigyázz, mert könnyen leéghet!

Ha nem akar sűrűsödni, akkor tehetsz bele még rántást, mert valószínű, hogy kevés lett!

2012. dec. 14. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szedjél le egy kis levet, és picit hütsd meg, majd keverd ki liszttel, és öntsd visza. Forrald ki,és besürüsödik. Persze, ha nagyon hig, akkor le is önthetsz a léből, és utána sürited liszttel. A lisztet tejfölbe is keverheted, és ugy bele a főzelékbe.
2012. dec. 14. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Állandóan kavergetve forrald és egy idő után elforr a felesleges víz és besűrűsödik.
2012. dec. 14. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Na megvolnék, az első variációt könnyebbnek találtam, szóval csináltam még egy rántást, aminek egyébként nem jó az íze.. Jónak kéne lennie? Fedjem be, talán úgy hamarabb sűrűsödik?
2012. dec. 14. 16:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Megkóstoltam, de nem az igazi, mit tegyek bele amitől jó íze lehetne? Jelenleg ilyen furcsa, mintha vizes lenne meg kicsit zsíros
2012. dec. 14. 17:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sikerült, mostmár sűrű, és az ízét is feljavítottam, tettem bele mindent.. :D Erőspaprikától kezdve a delikatig.. :D
2012. dec. 14. 17:12
 7/9 Csivibaba ***** válasza:
:-) Jó étvágyat!
2012. dec. 14. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

én annyi vízzel teszem fel főni amennyi ellepi babérlevéllel, fűszerrel

nem teszek bele rántást, mert ha kellően megfőtt, összesűrűsödik, és a végén teszek bele tejfölt és nagyon finom.

a rántással már túl sok lenne a szénhidrát benne, legalábbis nekem

2012. dec. 14. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha máskor is így jársz,akkor inkább öntsél le a levéből, ahogy valaki írta, mert a túl sok rántásos étel nem túl finom.

Egyébként valóban, ha főzeléket készítesz, akkor először rakd a fazékba a burgonyát/borsót...és aztán öntsd fel vízzel, annyival, amennyi épp ellepi. Főzés közben úgyis össze esik minden, tehát több lesz a lé, mint amennyi felöntéskor látszik. Így lesz még "hely" a rántásnak/habarásnak, anélkül, hogy túlzottan besűrűsödne. Nekem így mindig összejön a megfelelő sűrűség eltalálása.

2012. dec. 14. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!