Piskótából ki lehet hagyni a sütőport?
Figyelt kérdés
Annyi receptet olvastam a neten, a felébe ír sütőport, a másik felébe nem. Én úgy tudom, hogy egy csipet só is kell mindenféle édes tésztába, amúgy ízetlen lesz, de a receptek nagy része nem említ csipet sót sehol.2012. dec. 13. 09:49
1/9 anonim válasza:
Nem lesz ízetlen só nélkül sem. Én soha nem teszek a piskótába se sót, se sütőport. Ha keményre vered a habot, egyenként kevered bele lassú fokozaton a sárgáját, a lisztet kanalanként szitálod bele és habverővel kevered el, a sütőajtót picit kitámasztod (hurkapálcával), akkor a piskótád is szép magad lesz.
2/9 anonim válasza:
Én egyáltalán nem használok sütőport, mert nem szeretem. Szódabikarbónával helyettesítem. Ugyanannyit teszek bele, mint sütőporból írnak. A piskótába kell, én mindig úgy csinálom. Sót nem szoktam bele tenni, mert az igazán édes tésztákat szeretjük.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nekem még a nagymamám mondta, hogy kell a csipet só még a legédesebb sütikbe is.
2012. dec. 13. 09:57
4/9 anonim válasza:
Én is úgy tanultam, hogy bármit főzök egy csipet (=gondolat) só kell bele, az alapanyag valódi ízét akkor adja ki.
A piskótába én sem raktam sokáig sütőport, amikor rácsodálkoztam az anyósom piskóta-költeményére, és elárulta, hogy biztos-ami-biztos alapon szokott bele rakni, attól hétszentség, hogy szép magas lesz.
6-10 tojáshoz a kiscsomag, 10 tojáson felül a dupla mennyiséget teszi.
Piskótánál a csipet sót, amikor a tojás sárgáját símára kavarom, akkor rakom bele.
5/9 anonim válasza:
Azt mondjak, az edénybe sot, a sorba cukrot kell tenni, de csak egy icipicit, attól jobban kijönnek az ízek. A piskotad en sütőpor nelkul sutom.
7/9 anonim válasza:
Az eredeti, hagyományos recept szerint a piskótába valóban nem kell a sütőpor.
8/9 anonim válasza:
én szoktam bele rakni, igy tanultam anyukámtól.
sót igyekszek mindenbe rakni, de tény, hogy van amikor elfelejtem.
én a tejbegriznél vettem észre, hogy sokkal finomabb, ha egy csipet sót is teszek bele, úgyhogy azóta próbálom szorgalmazni ezt a dolgot.
9/9 anonim válasza:
Semmi keresnivalója benne a sütőpornak, a piskóta lényege a tésztába "belevert" levegő. A só nélkül azért ízetlen semmilyen édes tészta nem lesz, az a csipet éppen csak felerősíti az ízeket, mint a sós ételekben egy csipet cukor, de ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!