Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A káposztás kockához a káposzt...

A káposztás kockához a káposztát hogyan szoktátok csinálni, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés
Nekem mindig olajos lesz,és nem puhul meg?Sokat teszek bele a serpenyőbe?Van amelyik már barna,a másik meg még zöld.Segítsetek légyszi
2012. dec. 12. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyenletes, apró legyen a káposzta. Én kevés cukrot megolvasztok, engedek rá vizet, felolvasztom, aztán bele a káposzta, annyi víz még, hogy kb. a feléig érjen, és teszek bele vajat, úgy finom, ha nem akkor margarin, olaj, zsír... Fedő alatt megpárolom, aztán keverve, kicsit sütöm, borsozom, bele a kocka, összekeverem...
2012. dec. 12. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Káposztareszelőn szoktam reszelni, azon egyenletes nagyságú a reszelék.

kevés zsiradékon egy-két kanál cukrot pirítok, míg karamellszínű nem lesz. ezt egy kis vízzel felodom, és ebbe teszem a reszelt káposztát. ha kell még egy kis vizet teszek hozzá, hogy kényelmesen lehessen kevergetni.

fedő alatt aranybarnára dinsztelem.

ha kell még egy kis cukrot teszek hozzá, hogy kellemesen édeskés, de cukorízű legyen, mert van a családban, aki sósan, jó borsosan szereti.

a jó minőségű kifőzött, leszűrt kockatésztát ezután keverem bele.

várd meg, hogy a káposzta puha legyen, és ne használj sok zsirt vagy olajat.

a tészta főzőlevébe is max egy kanálnyit szoktam tenni, hogy ne tapadjanak össze.

2012. dec. 12. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A #2. jól írta!

Én azért nem vajjal olvasztom a cukrot, mivel valódi vaj, hamar megég, zsírral ok.

2012. dec. 12. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Én késsel szoktam összevágni,ahogy esik úgy puffan alapon,aztán besózom,borsozom és állni hagyom egy kicsit.Utána kicsavarom,és bele az olajba,és úgy puhítom-sütom meg.
2012. dec. 12. 13:30
 5/7 A kérdező kommentje:
vizet egyáltalán nem is szoktam rá tenni.
2012. dec. 12. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Ott a baj!

Az nem baj, ha nem reszeled, mert nincs, de nagyon apróra kell vágni egyenletesen, ha "esik úgy puffanra" vágod, akkor ne csodálkozz, hogy barna-zöld....

2012. dec. 12. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Reszelni szoktam, majd 1-2 rk olajon cukrot pirítok rádobom a káposztát és folyamatosan keverem, így szép egyforma barna lesz, de elég macerás mellette állni kb fél órát és kavargatni.
2012. dec. 12. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!