A káposztás kockához a káposztát hogyan szoktátok csinálni, hogy jó legyen?
Káposztareszelőn szoktam reszelni, azon egyenletes nagyságú a reszelék.
kevés zsiradékon egy-két kanál cukrot pirítok, míg karamellszínű nem lesz. ezt egy kis vízzel felodom, és ebbe teszem a reszelt káposztát. ha kell még egy kis vizet teszek hozzá, hogy kényelmesen lehessen kevergetni.
fedő alatt aranybarnára dinsztelem.
ha kell még egy kis cukrot teszek hozzá, hogy kellemesen édeskés, de cukorízű legyen, mert van a családban, aki sósan, jó borsosan szereti.
a jó minőségű kifőzött, leszűrt kockatésztát ezután keverem bele.
várd meg, hogy a káposzta puha legyen, és ne használj sok zsirt vagy olajat.
a tészta főzőlevébe is max egy kanálnyit szoktam tenni, hogy ne tapadjanak össze.
A #2. jól írta!
Én azért nem vajjal olvasztom a cukrot, mivel valódi vaj, hamar megég, zsírral ok.
Ott a baj!
Az nem baj, ha nem reszeled, mert nincs, de nagyon apróra kell vágni egyenletesen, ha "esik úgy puffanra" vágod, akkor ne csodálkozz, hogy barna-zöld....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!