Vmi szendvics recept? Ti milyet szoktatok kesziteni?
rántotthusos csalamádéval, ketchuppal szezámmagos zsemlében
sült husos paradicsommal magvas zsemlében
körözött, sajtkrémes, húskrémes retekkel
köményes sertéssült mustárral, uborkával
stefánia vagdalt csalamádéval
fasírt v sajttal töltött pulykamell paradicsommal
sonkás-sajtos paprikával
tonhalkrémes paradicsommal
rántott párizsi, majonéz, csalamádé
hagymásrántotta zsemlében
tükörtojás pirosarannyal
főtt tojás csalamádéval
rántott sajtos csemegeubival, majonéz
cottage cheese paradicsommal
túrós-fahéjas krém vaniliáscukorral mekszórva piritósra rákenve, rá reszelve alma vagy mandarin rátéve
melegszendvics
húskrém, sajt
májkrém, pizzakrém, sonka, párizsi, hagymakarika, sajt, szalámi, gomba
Én szoktam szalámit belerakni, ha van akkor zöldséget is. Vagy pl. zsíros kenyér, májkrémes.
Megvajazott kenyérre főtt tojást teszek, kb ezek.
Vagy még ami nekem nagyon ízlik az az ökörszem.
Keményre megsütöd a tojást, tehát tükörtojás lényegében, csak nem lehet mártogatni, és két kenyér közé. Nagyon finom.
Lengyel recept:
(20 dkg) Májkrém kevés vajjal (15-20%) főtt tojássárgájával (3-4 db) elkeverve.
A főtt tojáfejérjét apróra vágva beleaprítjuk.
Finomra metélt snidlinggel keverve (fontos bele).
Picit hagyni és mehet a kenyérre.
Legjobb hozzá a ropogós fehér kenyér, de zsúrral is, sőt barnával, pirítóssal is finom, .
Esetleg vékonyra vágott csemege uborka a tetejére, de nem muszáj. Só, pici bors, stb ízlés szerint.
Sokat csinálj, mert imádni fogod...
Nekem mindig van a hűtőben, ha unom már rátörök fokhagymát, paradicsom karikával, uborkával tálalom.
Egy finom melegszedvicskrém:
20 dkg zalai felvágott darálva, 1 kispohár tejföl, 2-3 dkg vaj/margarin, 1-2 gerezd fokhagyma-1 kisebb vöröshagyma reszelve, 5 dkg trappista belereszelve.kis só,bors, esetleg egy kis mustár ízlés szerint.
vékony kenyérszeletekre kenve, tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.
Az én egyik kedvencem az alábbi francia pirítós : két szelet kenyér vagy zsemle közé az alábbiak kerülnek: philadelphia krémsajt, sonka, egy szelet sajt, 2-3 karika lilahagyma, kukorica. Az egészet beteszem a francia pirítós készítőbe, és jól összepirítom. Ha kész, a tetejét megkenem vékonyan majonézzel, és teszek rá kevés ketchupot is.
Citromos limonádéval szoktam fogyasztani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!