Bevált ludaskása recept?
Kuktában szoktam csinálni:libahús, vöröshagyma, sárgarépa,lehet fehérrépa egy kis zeller,majoranna,
Libahúsból mi a szárnytövet szeretjük, de lehet kockára vágott libahús is.
A kuktába beleteszem a húst ráreszelem a zöldségféléket,majorannát persze sót pici vizet és lezárom. Kb 45 perc főzés után kinyitom beleteszem a megmosott rizst és még vizet másfél szeres legyen a rizs mennyiségtől,lezárom. Sipolás után 8 percig főzöm és kész, még negyed óráig hagyom azután nyitom ki.
Jó az úgy, ahogy az 1-es írta.
Nyugodtan elkészítheted az szerint, persze nem kell feltétlenül kuktában készítened. Lehet lábasban is, csak ha a lúd nem fiatal, akkor kicsit tovább fő.
én is hasonlóan készítem, mint az első válaszoló, de nem kuktában, mert nekem nincs.
hagymát dinsztelek, erre teszem a liba /kacsa aprólékot, belsőséget, és mindig kis víz hozzáadásával, sóval, borssal , kis majorannával puhára főzöm. a zöldségféléket felkockázom, és a már majdnem puha hússal együtt párolom.
a rizst külön főzöm, zsiradékon lepirítva, kétszeres mennyiségű vízzel addig főzöm míg a vizet fel nem szívta. utána ruhával letakarva még hagyom puhára párolódni. ezt keverem végül a szaftos, zöldséges raguhoz. ne legyen száraz arra ügyelek, és , ha kell még utánfűszerezem. friss petrezselyemzöldet is szórok rá a végén.
egy-egy marék szeletelt gomba és zöldborsó sem rontja el, én van amikor teszek bele.
Ja, lényegében ugyan az, hisz ha megpárolod/megfőzöd a húst és zöldségféléket, majd bele a rizst, valójában akkor is egy húslevesbe főzöd bele:)
Csak ahogy én csinálom, úgy annyi előnye van talán, hogy kettőt egy csapásra alapon szoktam főzni olyankor, mert akkor ugyanabból van levesem és másodikfélém is:)
Off:
Végre egy kérdés, ahol két válaszoló között nem a vita megy, mert nem egyformán csinálunk valamit, hanem oda-vissza igazat adunk egymásnak. Jajj, de jó lenne ha a legtöbb kérdésnél ez lenne, nem a másik leszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!