Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált ludaskása recept?

Bevált ludaskása recept?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok. Hogy kell ludaskását csinálni?

2012. dec. 10. 13:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kuktában szoktam csinálni:libahús, vöröshagyma, sárgarépa,lehet fehérrépa egy kis zeller,majoranna,

Libahúsból mi a szárnytövet szeretjük, de lehet kockára vágott libahús is.

A kuktába beleteszem a húst ráreszelem a zöldségféléket,majorannát persze sót pici vizet és lezárom. Kb 45 perc főzés után kinyitom beleteszem a megmosott rizst és még vizet másfél szeres legyen a rizs mennyiségtől,lezárom. Sipolás után 8 percig főzöm és kész, még negyed óráig hagyom azután nyitom ki.

2012. dec. 10. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Jó az úgy, ahogy az 1-es írta.

Nyugodtan elkészítheted az szerint, persze nem kell feltétlenül kuktában készítened. Lehet lábasban is, csak ha a lúd nem fiatal, akkor kicsit tovább fő.

2012. dec. 10. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

én is hasonlóan készítem, mint az első válaszoló, de nem kuktában, mert nekem nincs.

hagymát dinsztelek, erre teszem a liba /kacsa aprólékot, belsőséget, és mindig kis víz hozzáadásával, sóval, borssal , kis majorannával puhára főzöm. a zöldségféléket felkockázom, és a már majdnem puha hússal együtt párolom.

a rizst külön főzöm, zsiradékon lepirítva, kétszeres mennyiségű vízzel addig főzöm míg a vizet fel nem szívta. utána ruhával letakarva még hagyom puhára párolódni. ezt keverem végül a szaftos, zöldséges raguhoz. ne legyen száraz arra ügyelek, és , ha kell még utánfűszerezem. friss petrezselyemzöldet is szórok rá a végén.

egy-egy marék szeletelt gomba és zöldborsó sem rontja el, én van amikor teszek bele.

2012. dec. 10. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én húslevest szoktam főzni pulykanyakból, vagy szárnyból, úgy, hogy sok-sok répa, zöldség legyen benne. Mikor kész a leves, a húst leszedem a csontról, a répát, zöldséget felkockázom, rakok még hozzájuk borsót, esetleg gombát. Párolt rizst készítek, de nem vízzel öntöm fel, hanem a leves levével, és belefőzöm a húst és zöldségféléket is. Mi így szeretjük nagyon. Szerintünk sokkal finomabb, ha nem sima vízben, hanem levesben fő meg a rizs.
2012. dec. 11. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van ,hogy finomabb húslevessel felengedni,de a nyers húsból, zöldségekből még nem főtt ki az íz és így is zamatosan készül a ludaskása. A Te variációd is tetszik egyébként.
2012. dec. 11. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, lényegében ugyan az, hisz ha megpárolod/megfőzöd a húst és zöldségféléket, majd bele a rizst, valójában akkor is egy húslevesbe főzöd bele:)


Csak ahogy én csinálom, úgy annyi előnye van talán, hogy kettőt egy csapásra alapon szoktam főzni olyankor, mert akkor ugyanabból van levesem és másodikfélém is:)

2012. dec. 11. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van ,csak mi nagyon szeretjük a leveszöldségeket és a leveshúst is!
2012. dec. 12. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Off:

Végre egy kérdés, ahol két válaszoló között nem a vita megy, mert nem egyformán csinálunk valamit, hanem oda-vissza igazat adunk egymásnak. Jajj, de jó lenne ha a legtöbb kérdésnél ez lenne, nem a másik leszólása.

2012. dec. 12. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!