Mit kezdjek vele?
Az előbb kaptam egy nyúzott nyulat. Fogalmam sincs, mit lehet vele kezdeni. Életemben még csak a tv-ben láttam.
Azt tudom, hogy szoktak pörköltet főzni belőle, meg hogy állítólag valami páclé is kellene.
Aki tud, kérem segítsen!
Itt egy halom recept nyúlból:
Attól függ, hogy milyen kaját szerettek. Ránthatod, levest ragut , pörköltet, sültet készíthetsz belőle.
Ha rántod akkor fokhagymás sós tejben áztasd be l-2 óráig,de lehet előző nap. Szeretjük a ragulevest nyúlhússal.Pörköltet készítesz akkor sokkal több fűszer kell bele , mert íztelen a hús. Szoktam majonéz,mustár keverékével bekenni és hagyom állni, majd megsütöm./ ezt szeretem legjobban. Szoktam sütőben grillezni.
Első kérdés:
Mezei(vad) vagy házinyúl, kb. mekkora tisztítva?
Szerintem házinyúl, olyan 40-50 cm hosszú feje-füle nélkül.
Feldarabolni (úgy gondolom) még csak fel tudom, ahogyan a disznót szokták szétszedni (először hosszában ketté a gerinc mellett, majd le a combok), de hogy utána melyik részét hogyan, minek, és milyen előkészületekkel (pác, vagy csak síma vízben áztassam) ezeket nem tudom.
Ha pörkölt, akkor melyik részei, és miben tér el mondjuk a sertés-marha pörkölt főzésétől.
Ha sült, akkor egyben, vagy szelve, és hogyan, mivel célszerű fűszerezni. Sosem volt még dolgom nyuszival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!