Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kezdjek vele?

Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Az előbb kaptam egy nyúzott nyulat. Fogalmam sincs, mit lehet vele kezdeni. Életemben még csak a tv-ben láttam.

Azt tudom, hogy szoktak pörköltet főzni belőle, meg hogy állítólag valami páclé is kellene.

Aki tud, kérem segítsen!

2012. dec. 9. 09:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt egy halom recept nyúlból:

[link]

2012. dec. 9. 09:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, a guglit én is ismerem, de általatok kipróbált, bevált, igazi jó házi ízesítésű recepteket szeretnék.
2012. dec. 9. 10:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen kaját szerettek. Ránthatod, levest ragut , pörköltet, sültet készíthetsz belőle.

Ha rántod akkor fokhagymás sós tejben áztasd be l-2 óráig,de lehet előző nap. Szeretjük a ragulevest nyúlhússal.Pörköltet készítesz akkor sokkal több fűszer kell bele , mert íztelen a hús. Szoktam majonéz,mustár keverékével bekenni és hagyom állni, majd megsütöm./ ezt szeretem legjobban. Szoktam sütőben grillezni.

2012. dec. 9. 14:58
 4/5 doboszoli ***** válasza:

Első kérdés:

Mezei(vad) vagy házinyúl, kb. mekkora tisztítva?

2012. dec. 9. 15:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Szerintem házinyúl, olyan 40-50 cm hosszú feje-füle nélkül.

Feldarabolni (úgy gondolom) még csak fel tudom, ahogyan a disznót szokták szétszedni (először hosszában ketté a gerinc mellett, majd le a combok), de hogy utána melyik részét hogyan, minek, és milyen előkészületekkel (pác, vagy csak síma vízben áztassam) ezeket nem tudom.

Ha pörkölt, akkor melyik részei, és miben tér el mondjuk a sertés-marha pörkölt főzésétől.

Ha sült, akkor egyben, vagy szelve, és hogyan, mivel célszerű fűszerezni. Sosem volt még dolgom nyuszival.

2012. dec. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!