Mennyi ideig áll el fagyasztóban a hal?
Én azért adnék neki egy esélyt.
Várd meg míg kienged, majd hirtelen a külsejét öblítsd le csap alatt, csurgasd le, és tedd egy tálba, tálcára.
Ha viszonylag rövid idő alatt nyálkás-nyúlós fogású lesz a külseje, ill. a színe-illata sem lesz bizalomgerjesztő, még akkor is ráérsz kidobni.
Kiolvasztottam. Semmi nyálkás nem volt rajta, a húsa tömör, nem szétmállós a szaga pedig semmi különös: enyhe, normális halszag. Anyám szerint semmi baja.
Végül megsütöttem. Nincs kellemetlen íze sem, sőt, leginkább ízetlen, bár lehet, hogy a fűszerezést rontottam el.
Aztán most kiderül, hogy megmaradok-e. XD
Ha rosszul logisztikázok a fagyóban, előfordult már, hogy majd egy éves halcsomag rejtőzött el. mivel még nem indult a szezon, frissre nem is számíthattam, hát szépen megettük, jó is, finom is volt semmi bajunk nem lett tőle.
félépes pedig gyakran van, mert a férjem zsákmányait nem tudjuk egyszerre elfogyasztani, és sokszor fagyasztok.
Szóval megnyugodhatsz, kutya bajotok sem lesz.
Úgy értesültem, hogy most ez a veszély, (a rossz logisztika) nem fenyeget. Nézd a jó oldalát...
Húúú, de gonosz vagyok.
A mi tapasztalatunk:
5 hónapja lefagyasztott ponty és kárász. A kárász hibátlan volt. A pontyon voltak gyanús részek, ezeket levágtuk, kidobtuk, a többi része teljesen jó. (A "gyanús részt" tényleg úgy kell elképzelni, hogy ránézésre is furi, egyáltalán nem halhússzerű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!