Egyszerű sütemény tippeket mondanátok?
Fickó vagyok, a lényeg ne legyen nagyon pepecselős, csak tepsi és torta forma van. Jaaa, bögrém nincs! ;)
Köszönöm a válaszokat!
Ezt javaslom, irtó finom:
Egy tepsibe töltsd bele (vajazás -lisztezés azért kell), remélem van kisebb alapú.
Köszönöm, jól hangzik!
Egy 35X25 cm-es a legkisebb, abban nem lesz lapos nagyon?
Egy evőkanál liszt, hány dkg? Nincs mérleg...
Szerintem ez menni fog, irtó egyszerű és nagyon finom :)
1 tojás,5 dkg vaj,25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 3 evőkanál keserű kakaó 2,5dl tej
Először a száraz hozzávalókat kevered össze, majd a vajat, a tojást és a tejet is hozzákevered. Ennyi :) vajas-lisztes tepsibe öntöd, és kész.
Jó lesz, fel fog emelkedni szépen.
Egy fogpiszkálóval szúrd majd meg próbaképp, és ha nem ragad már rá, akkor tutira megsült. A teteje legyen aranybarna.
Ha van pl. reszeld mandulád, abból is keverhetsz bele. VAgy ha van egész mandulád, akkor miután belesimítottad a tepsibe, nyomkodj rá néhányat egyenlő távolságban, kb. úgy, ahogy majd szeleteléskor mindegyikre jut egy.
na, poharad azért csak van.:)
egy egyszerű, finom pite:
1 sütőpor
2 pohár cukor
2,5 pohár liszt
1 pohár étolaj
1 csipet só
3 tojás
1 pohár tej
a tetejére meg gyümölcs (alma, meggy, vagy amit szeretsz).
a hozzávalókat összekevered, rárakod amit akarsz, és megsütöd.
ennél egyszerűbb sütit nem tudok, viszont nagyon finom.
ha van még kérdésed, irj!
Köszönöm a poharas receptet, is!
Én itt szoktam a sütéssel kapcsolatban ledobni a láncot, főzni bármit tudok, hogy "pohár"! Milyen? Feles, kávés, vizes, ...? Kedvencem még pl.: Tegyünk hozzá egy kevés vajat... Mennyit? A főzésnél nincs gond, ott menet közben mindent ki lehet javítani, de a sütésnél berakod és, ha nem jól van valami, ááá... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!