Tudtok mondan, gyors, egyszerű sütemény recepteket?
Sajnos kevés időm lesz karácsonykor a sütés-főzésre, ezért egyszerű recepteket keresek.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nálunk mindig van KEKSZGOLYÓ vagy RAFFAELLÓ GOLYÓ.
Raffaelló golyó: [link]
A mandulát akár ki is lehet hagyni a közepéből, vagy én néha egész mogyorót (nem!!! földimogyorót) szoktam tenni a közepére.
KEKSZES KRÉMES:
Aztán ami gyorsan elkészíthető, de mutatós, az a KRÁTER SZELET:
És itt egy recept, amivel karácsonyi hangulatot varázsolhatsz. Ha fahéj helyett, vagy mellett egy kis mézessütemény port is adsz hozzá, isteni illat járja be a lakást: [link]
Ezzel kicsit "játszani kell", de nagyon mutatós, főként a két különböző pudingport használsz: [link]
Ez nagyon gyors és fincsi csokis süti, leönthető mázzal, díszíthető. Sima cukorral és normál liszttel is jó, én azzal szoktam. [link]
A marcipán is olyan karácsonyi. A hamis marcipán meg még olcsó is. Ez meg valami isteni: [link]
De szoktam golyó formában is: [link]
Majd írok még ha eszembe jut valami. :))
*Bögrés sütik...
Bögréskakaós/diós/mákos (10-15 perc, majd sül)
*Intelligens krémes (10-15 perc, majd sül)
*Zebrakeksz (20-30 perc, de előtte lévő nap el lehet készíteni)
*Mascarpone krém gyümölcsszósszal - én fagyasztott málnát pici cukorral felfőzök, de karácsonykor lehet almát mézzel és fahájjal (5 perc a krém 5 perc a szósz)
*Gesztenyepüre - ha van szifonod és már eleve rumosgesztenyemasszát veszel (15-20 perc)
De ha nagyon nincs idő, akkor kicsit csalhatsz... veszel piskótatekercset és valamilyen finom krémet csinálsz hozzá és megtöltöd majd csak feltekered...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!