Párom családja ma átugrik kávéra. Mit kínálhatok mellé?
Dolgozom és kb 45 perccel érek haza előbb, mint ahogy ők megérkeznének. Nem tervezett látogatás, így nem tudtam előkészülni.
Van tejszínem amit mindenképp fel akarok használni (mint tejszínhab) mert lassan le fog járni.
Az biztos, hogy van nádcukrom (kristály elfogyott, holnap akartam venni), porcukrom, lisztem, mákom, baracklekvárom, vajam, grízem, sütőporom, vaniliáscukrom, citromlevem és max 3 db tojás.
Ebből kéne kevesebb, mint 45 perc alatt valamit összedobnom, amit tejszínhabbal szolgálok fel.
Összesen 13-an leszünk.
45 perc elég kevés előkészülni, sütni, elpakolni, mosogatni, magadat is kicsit rendbe rakni... én a sütés híve vagyok, de 13 emberre 3 tojásból nem sok mindenre futja, sokan a mákos dolgokat sem szívesen eszik vendégségben mert tele megy a foguk, úgyhogy valami lekváros piskótát, tekercset még talán elő lehetne varázsolni, de ahhoz mindenképpen kéne még tojás.
Szerintem egy átlagos hétköznap túl nagy elvárással úgysem lesznek feléd, nyilván nem enni mennek fel, úgyhogy én ebédszünetben kiszaladnék és vennék egy fél kiló sós teasüteményt, pogácsát és egy fél kiló édes apró sütit is, mert ha fejenként csak 10 deka sütivel számolsz, ahhoz több mint egy kiló süti kéne.
Egyetértek az előzővel!
A 45 perc alatt kell a lakást 13 fő részére előkészíteni, székek, asztal, terítés stb.
Ez idő alatt kell a (hazavitt) kaját tálcára rakni, tányérokat, szalvétákat asztalra.
A kávét is le kellene főzni, vagy legalábbis bekészíteni a gépbe.
És ami nem utolsó, saját magadat is rendbehozni!!!!!
Még így sem fogsz unatkozni!
vegyél egy félkész piskótalapot, egy kis diót, kakaót vagy csokit felolvasztani, és csinálj belőle somlói galukát kelykekbe rakva.
vagy vegyél gesztenyemasszát és csinálj gesztenyepürét.
sósnak fornettit vegyél.
tényleg kevés időd lesz.
Külföldön élek, itt nem ismerik a gesztenyemasszát :(
De a somlói nem rossz ötlet...
Mentek a mancsok :)
Bolt nem esik útba? Rágcsát venni és kész.
Nagyon hamar meglevő süti:
BÖGRÉS
1 bögre kb 2 dl
1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre mák, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, citromhéj
Zsírozott lisztezett tepsiben sütjük.
OLCSÓ CSOKIS SZELET
1 tojás, 25 dkg cukor, 3 dkg kakaó, 1 sütőpor, 7 dkg vaj, 3 dl tej, 25 dkg liszt, citromlé
tejszin megy mindegyik tetejére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!