Hétvégén jön párom családja, majdnem 10 ember. Mit főzzek, hogy lenyűgözzem őket? Nálunk mindig húsleves, meg pörkölt van és valami extrát szeretnék.





krumplileves füstölt hússal
gombás csirkemelles raguval töltött palacsinta rántva, hozzá párolt zöldség és saláta
tiramisu / somlói
vagy
pincepörkölt bográcsban parasztkenyérrel
somlói
nyári töltött káposzta (kelkáposztába csavart húsgombócok, pritaminpaprika a főzés vége felé kockákban bele a lébe, végén tejfölös habarást rá )
valami jó kis muffin (személyenként 4-6 dbbal számolj)
zserbó





francia hagymaleves
tejfölös csirkepaprikás házi nokedlival
túrós palacsinta
hagymalevesre gondoltam és sós palacsintára is.....jajjde izgulok...
első verzió brokkoli krémleves volt, másodiknak leveles tészta (benne minden földi jó: sonka, sajt, póré)...de valószínűleg senki sem enne
aztán jött a szederkrémleves gyrossal (a lényeg a hús salival), de ez meg snassz
de a fenti ötletek tök jók





Én hortobágyi palacsintát csinálnék. Tuti ízlik nekik, hiszen pörköltből van, hogy jó legyen, az a trükk, hogy nem kell sajnálni belőle a tejfölt, valamint a jófajta húst.
Miből mennyit... nézd meg receptben és számolj rá még pár személyt. Ha tizenketten lesztek, én tizenöt főre főznék. Legfeljebb marad.





Szia, ismered a baconba tekert csirkemájat? Semmi extra, a májakat egyesével baconba gönyölöd, majd pici olaj, pici víz alá, bors a tetejére, és fólia alatt 20-30 perc alatt megsütöd, a végén leveszed a fóliát, hogy a bacon piruljon. (más fűszer nem kell rá, mert a baconból kijövő ízek átjárják a májat is).
Krumplipürével és ubisalátával valami mennyei, és egyszerű is.
Kb. másfél-két kg máj és vagy 2 cs. bacon elég hozzá, kb. 2-3-at tud egy ember megenni, mert laktató.










Én egyszer brassóit főztem, az mindenkinek ízlett :)
A májat pl barátom utálja, de mondjuk én imádom.
A barátom nővére meg vega.
Szóval mostmár bonyolultaba helyzet.
Meg vagyok áldva az ilyen válogatós emberekkel :)
Kaja előtt meg csinálhatnál ilyen kis falatka szendvicseket, hogy kis vajas kifliszeletek, rajta kaviár, és főtt tojáska, aztán beleszúrva fogpiszkáló.
Meg olyat, hogy vajas kifli szelet, rajta 1 lazac szeletke és rászúrva fogpiszkálóval fél olajbogyó.
Ez olyan dizájnos. :)
Vagy flekken sülthusi, akámilyen körettel, meg szósszal, de a tányér szélére 2-3 narancs karika, meg egy pici petrezselyem, vagy saláta levélke, az is dizájnos, mint az éttermekben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!