Hétvégén jön párom családja, majdnem 10 ember. Mit főzzek, hogy lenyűgözzem őket? Nálunk mindig húsleves, meg pörkölt van és valami extrát szeretnék.
Szerintem arra figyelj,hogy ne túl "modern" kaját csinálj.Hisz ha náluk mindig ezek a hagyományosak vannak,akkor lehet hogy nem is értékelnék a nagyon újat az ízlelőbimbóik:)
Brassói pl.Nekem mondjuk tettszene elé egy tárkonyos raguleves,de lehet hogy nekik jobb lenne inkább a sima raguleves.Az majdnem az általuk nagyon szeretett húsleves,de azért mégsem.
ami nekem eddig bejött, ha rokonokról volt szó.
raguleves, gombakrémleves, de van 2, amit már rendelni is szoktak, ha jönnek. az egyik a palócleves. nem kell hozzá sok minden és nagyon finom. a másik a fokhagymakrémleves. főételnek meg mikor mit szoktam. bakonyi sertésborda zsemlegombóccal, sült tál (sült hús, rántott karfiol, rántott gomba, krokett, stb.) salátákkal. töltött káposzta is fini, borsostokány jó fűszeresen, gombásan, nokedlivel. esetleg tócsni sült hússal, krumplisalátával. vagy milánói sertésborda. esetleg húsos palacsinta, de valamilyen különleges szósszal. most hétvégén jönnek hozzánk is, de csak beugranak így nem csinálok nagy kajálást: fokhagymakrémlevest csinálok és tortillát darálthúsos-mexicoi kajával, sok sajttal. desszertnek meg almás-joghurtos-csokis-mazsolás maffint sütok
akkor marad a brassói
anya szerint egy jó kis uborkasalátával....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!