Anyóshoz megyünk karácsonyozni. Mit vigyek?
Párom szüleinél fogunk karácsonyozni. Ők sütnek főznek...
Én dolgozom és nincs sok időm, de nem mennék üres kézzel. Mit készítsek?
Bort azt mindig mi viszünk. Plusz ajándék is adott.
Valami sütire gondoltam. Mézeskalácsot nem szeretem se elkészíteni se enni. Apró sütit nem csinálnék, mert ők mindig csinálnak vagy 10 kg linzeres mézes aprót.
Én gesztenyepűrére gondoltam. Jó ötlet? Külföldön élek, ők még nem ettek ilyet. Bevállaljam? 16 főre mennyi gesztenye és mennyi tejszínhab kell?
Nekem a gesztenyepüré olyan snassz... De ha te jó ötletnek tartod akkor vigyél nyugodtan. Én most anyóséknak ilyet viszek karácsonykor:
Gesztenyegolyó.
25 deka gesztenyemassza, 16 szem lecsurgatott meggybefőtt, 1 evőkanál porcukor, 1 ek. befőttlé, 1 ek. rum (aroma is lehet) 10 deka tortabevonó csoki.
a gesztenyét összegyúrjuk, és 16 golyót formázunk belőle. mindegyikbe egy szem meggyet teszünk, és egy tálcán egy kis időre a fagyóba tesszük.
közben a csokit gőz fölött megolvasztjuk. a hideg golyókat fogpiszkálóval a folyékony csokiba mártjuk, ami azonnal rádermed.
kis minyonpapírba téve ajándékként is megfelel.
érdemes dupla adagban készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!