Hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a bundás kenyeret?
Szia!
Én ezt szeretném kipróbálni:
- 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
- 5 dkg reszelt sajt,
- 2 tojás,
- 1 dl tej,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál ételízesítő,
- 1 gerezd fokhagyma,
- ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,
- a tepsihez 2 evőkanál olaj.
Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
csinálj egy májkrémes kenyeret (vékony szeletet, mert vastag lesz a végén), vágd ketté, hajtsd össze és így csinálj bundás kenyeret :)
vagy igyál egy pálinkát előtte :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!