Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehetne izgalmasabbá...

Hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a bundás kenyeret?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran készítek, és szeretném egy kicsit feturbózni. Van valami ötletetek? Már csináltam olyat, hogy a bundába sajtot is tettem, sütöttem ki mellé virslit, készítettem hozzá fokhagymás tejfölös fűszeres szószt. Egyéb ötletetek van?
2009. aug. 19. 09:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én ezt szeretném kipróbálni:


- 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),

- 5 dkg reszelt sajt,

- 2 tojás,

- 1 dl tej,

- 2 evőkanál olaj,

- 1 teáskanál ételízesítő,

- 1 gerezd fokhagyma,

- ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,

- a tepsihez 2 evőkanál olaj.


Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.


Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

2009. aug. 19. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim válasza:
100%

csinálj egy májkrémes kenyeret (vékony szeletet, mert vastag lesz a végén), vágd ketté, hajtsd össze és így csinálj bundás kenyeret :)

vagy igyál egy pálinkát előtte :))

2009. aug. 19. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak a fantáziád szabbhat határt. Amitől kicsit jobb lesz ha nem serpenyőben sütöd meg őket,hanem egy tepsit egyhén kivajazol és erre teszed egymás mellé a tojásos kenyereket. Pici olajat is keverhetsz a tojásba,és így süsd meg őket,forró sütőben pár perc alatt kész.
2009. aug. 19. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim válasza:
89%
mustár- paradicsom
2009. aug. 19. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
Egy barátom lekvárral eszi a bundáskenyeret. Ha van gyomrod hozzá, próbáld ki! :D
2009. aug. 19. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egy olyan receptet olvastam, ahol nem sós ízűre kell csinálni, hanem cukorral és fahéjjal. Nem lehet olyan rossz az édes változat sem szerintem!
2009. aug. 19. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlót szoktam csinálni mint az első írt, azzal a különbséggel, hogy nekem tapsi alján lévő kenyérre jön egy réteg darált hús (pl. bolognai szósznak elkészítve) és rá még egy réteg a kenyérből (szintén tojásba forgatva) és ezt szórom meg a reszelt sajttal. Finom, de a sima hagyományos bundáskenyérnek semmi nem ér a nyomába :D
2009. aug. 19. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
tejföl, só, és pirított bacon rá, mikor kész :) isteni
2009. aug. 19. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim válasza:
100%
2 szelet kenyér közé sonkát meg sajtot raksz és így forgatod a tojásba aztán sütöd ki
2009. aug. 19. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
A tojásba keverek KNOR húsvarázst.Isteni lesz tőle.
2009. aug. 19. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!