Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézeskalács sütés közben...

A mézeskalács sütés közben mennyire nő meg?

Figyelt kérdés

Ilyet most sütök életemben először... 1 kg liszthez a szokásos hozzávalókon kívül 2 dkg szalalkálit és 1 dkg szódabikarbónát írt a recept. Mennyire növesztik meg ezek sütéskor a tésztát?

Azért érdekelne,

-hogy hány centi távolságot hagyjak a formák közt, hogy ne süljenek össze...?

-és mert karácsonyfa díszt, és más díszeket szeretnék készíteni, és némelyikhez meghatározott méretű lyuk kell legyen a tésztán. Na most ha nyers tésztából vágom ki ezt a méretű lyukat, de megnő a tészta, akkor kisebb lesz a lyuk, vagy össze is nőhet, és akkor ott a probléma.... :-(

Szóval nagyot nő vagy kicsit? :-)

#mézeskalács #lyukasztása
2012. dec. 3. 15:34
 1/4 anonim válasza:
Nem nő meg nagyon.Éppen,hogy egy picit.Teheted sűrűn.A lyukat én úgy szoktam,hogy fogpiszkálóval átszúrom és még tágítom vele picit.De ha picit összenő,akkor tűvel átdöföd ha kész és át fűzöd a cérnát!Sok sikert hozzá!!
2012. dec. 3. 16:00
 2/4 anonim ***** válasza:
2-3 cm hagy ki közötük.
2012. dec. 3. 16:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen receptfüggő, az amit én csinálok nagyon meg szokott nőni.

Első tepsit hagyd nagyon szellősre, a többit meg ahhoz igazítsd, hogy hogy sül ki. Én is inkább utólag szoktam tűvel lyukasztgatni.

2012. dec. 4. 13:34
 4/4 A kérdező kommentje:

Amúgy megnőtt nagyon...!

Sejtettem, hogy meg fog. A szalalkáli miatt...

:-)

A második tepsi aztán nem nőtt meg, meg rosszul állítottam a hőfokot és gyorsan sült, nem bírt megnőni. Tehát nemcsak receptfüggő, hanem a sütésen is múlik.

Azért jók lettek.

2012. dec. 7. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!