A mézeskalács sütés közben mennyire nő meg?
Ilyet most sütök életemben először... 1 kg liszthez a szokásos hozzávalókon kívül 2 dkg szalalkálit és 1 dkg szódabikarbónát írt a recept. Mennyire növesztik meg ezek sütéskor a tésztát?
Azért érdekelne,
-hogy hány centi távolságot hagyjak a formák közt, hogy ne süljenek össze...?
-és mert karácsonyfa díszt, és más díszeket szeretnék készíteni, és némelyikhez meghatározott méretű lyuk kell legyen a tésztán. Na most ha nyers tésztából vágom ki ezt a méretű lyukat, de megnő a tészta, akkor kisebb lesz a lyuk, vagy össze is nőhet, és akkor ott a probléma.... :-(
Szóval nagyot nő vagy kicsit? :-)
Teljesen receptfüggő, az amit én csinálok nagyon meg szokott nőni.
Első tepsit hagyd nagyon szellősre, a többit meg ahhoz igazítsd, hogy hogy sül ki. Én is inkább utólag szoktam tűvel lyukasztgatni.
Amúgy megnőtt nagyon...!
Sejtettem, hogy meg fog. A szalalkáli miatt...
:-)
A második tepsi aztán nem nőtt meg, meg rosszul állítottam a hőfokot és gyorsan sült, nem bírt megnőni. Tehát nemcsak receptfüggő, hanem a sütésen is múlik.
Azért jók lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!