Karácsonyra milyen sütit javasolnátok egy kezdő süti-készítőnek?
Én még csak lelkes amatőr vagyok mindkét területen, de nem adom fel, s szeretek ténykedni.
Szerintem érdemes próbálkozni, kísérletezni, mert attól lesz valami jó.
Ezekhez nyugodtan hozzáfoghatsz, mert szerintem nem nagyon lehet elrontani:
- linzer karika/isler/non plusz ultra (kb. mindegyik ugyanarra a sémára épül, azért írtam így. kiszaggatod, kisütöd, összekened, megpuhul és eheted. A non plusz ultra kissé macerásabb a fehérje hab miatt.)
- pozsonyi kifli [link]
A múltkor sütöttem ilyet, a fenti receptet a netről loptam. Kissé át kell alakítani, de jó olyan lett a végeredmény, amilyet a kollégám egy cukiból hozni szokott.
Én mákosat csináltam, mert a dióra allergiás vagyok, de beigli helyett szerintem mutatósabb és hamarabb elfogy.
A recepthez annyit, hogy az adott mennyiség nem 10 db-hoz való, hanem kb. 20-25 is lesz belőle. A 35 dkg mák iszonyatosan sok, mert dupla adagot csináltam, s még így sem fogyott el az egy adaghoz leírt mennyiség. Nem szabad sok tölteléket tenni a tésztába, mert különben nem lesz szép és nem tudod behajtani.
Legközelebb nem cukorszirupot főzök a mákhoz, hanem a tojásfehérjéből fogok habot verni, hogy ne vesszen kárba.
- kapucíner szelet ( egy barna piskótát sütsz, melyet ketté vágsz. 25 dkg porcukrot egy margarinnal habosra kavarsz. Tejszín ízű pudingot főzöl meg főzöttkrémnek, majd mikor kihült összekevered.
A felét belerakod a két lap közé, a másik felébe kakaóport keversz, s rásimítod a süti tetejére. A tetejét leöntöd csokoládéval. (Néha csak tortadarát szórunk rá, mert nem szeretem szeletelni a csokit)
- citromos kenyér (kavart tészta citrom reszelt héjával, a tetejére a citrom levéből és porcukorból cukormázat készítünk)
Hirtelen ezek jutottak eszembe!
Remélem tudtam segíteni!
Sok sikert!
a mézeskalácsfigurák, a linzerek, "örök darabok " karányocskor.
krémeset is tudok pl a Parfé szelet, (mézes-diós kevert tészta, finom krém, és csokimáz) de azért minden sütire kell időt szánni, hogy finom legyen.
aztán finom a Komteszka, tegnap lemértem az időt, mert én is először csináltam, 1 és egy negyedóra volt a készre sütése. persze hűlni is kellett valamennyit, hogy nekieshessünk.(piskótaszerű,diós-kakaós habbal a tetején )
Diós-habos kockát is szoktam karácsonykor,már fiatal fiúnak is leírtam, és képes volt megcsinálni... :) tényleg nem nehéz, csak több fázis, és ahhoz idő kell.
ne legyél kishitű, mindent meg tudsz csinálni, esetleg nem lesz olyan, mint a fotókon, de finom lesz, és a Te műved.
szívesen írok, ha valamelyik érdekel.
Köszönöm a válaszokat!
Sikerült döntenem: püspökkenyér, vaníliás kifli és linzer lesz nálunk karácsonykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!