Mit gondoltok, lehet így marcipánbevonatos somlói tortát készíteni?
Ennek a sütinek az alapján képzeltem el:
Szóval úgy csinálnám, hogy az alja vékony szelet piskóta lenne, rajta sűrű csokipuding rumaromával (ahogy a sportszeletes receptben van: 8,5dl tejhez 3 csomag puding), arra megint vékony szelet piskóta, majd keményre vert habtejszín. A tetejére megint vékony piskóta, majd az egészet beborítanám marcipánnal (a piskótához a marcipánt olvasztott csokival ragasztanám hozzá).
Mit gondoltok, működhet? A felvert habtejszín elbírná a fél cm vastag piskótát és a papírvékony marcipánt a tetején, vagy szétmenne alatta?
És ha rizikós, akkor ha teszek bele habfixáló port, megmarad a tejszínhab állaga, és vágható lesz a torta?
:)
Közben kitaláltam, hogy simán, tepsis sütiként próbálom ki először, és ha úgy látom, hogy elég fix a piskóta és a marcipánbevonat megtartásához, akkor megcsinálom majd a kisfiam szülinapjára.
De így elképzelve amúgy tök egyszerű, csináld meg te is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!