Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit gondoltok, lehet így...

Mit gondoltok, lehet így marcipánbevonatos somlói tortát készíteni?

Figyelt kérdés

Ennek a sütinek az alapján képzeltem el:

[link]


Szóval úgy csinálnám, hogy az alja vékony szelet piskóta lenne, rajta sűrű csokipuding rumaromával (ahogy a sportszeletes receptben van: 8,5dl tejhez 3 csomag puding), arra megint vékony szelet piskóta, majd keményre vert habtejszín. A tetejére megint vékony piskóta, majd az egészet beborítanám marcipánnal (a piskótához a marcipánt olvasztott csokival ragasztanám hozzá).

Mit gondoltok, működhet? A felvert habtejszín elbírná a fél cm vastag piskótát és a papírvékony marcipánt a tetején, vagy szétmenne alatta?

És ha rizikós, akkor ha teszek bele habfixáló port, megmarad a tejszínhab állaga, és vágható lesz a torta?


2012. nov. 28. 14:10
 1/2 anonim ***** válasza:
azt nem tudom, hogy megáll-e így, de küldhetnél pár szeletet, mert összefutott a számban a nyál
2012. nov. 28. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

:)

Közben kitaláltam, hogy simán, tepsis sütiként próbálom ki először, és ha úgy látom, hogy elég fix a piskóta és a marcipánbevonat megtartásához, akkor megcsinálom majd a kisfiam szülinapjára.

De így elképzelve amúgy tök egyszerű, csináld meg te is! :)

2012. nov. 28. 22:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!