Ez így nagy butaság lenne? Sós palacsinta!
Én jobban szeretem a sós palacsintát...
Amikor készíted a tésztát, nem kell agyonsózni. Elég bele egy csipet.
Ha a sütőben akarod sütni, akkor a tepsi szélét nagyon vékonyan kend ki olajjal, mert különben letapad. A palacsintákat töltsd meg, ahogy kedved tartja (ha raguval, vagy csirkehusíval töltöd, akkor azt előtte meg kell főznöd). Egymás mellé halmozod a palacsintákat, nyakonöntöd fokhagymástejföllel, reszelsz rá sajtot és addig sütöd, míg a sajt rá nem pirul.
Nem diétás kaja, de nagyon szeretjük :)
Nem lenne nagy butaság, sőt! Van ilyen! Meg ott a Hortobágyi palacsinta is.
Bármit tehetsz bele ami sós. Megtöltheted, húsokkal, zöldségekkel, stb-vel, öntehtsz rá ilyen tejfölös, fokhagymás öntetet. Szórhatsz rá reszelt sajtot.
De akár úgyis jó, hogy utána már nem teszed be a sütőbe, hanem megsütöd a palacsintákat, belerakod amit gondolsz és egyből eheted is! :)
Sokféle variációja lehetséges! :) :D
Első vagyok...
Ha nem akarod a sütőbe berakni az sem baj.
Megcsinálod a sóspalacsintát és megtöltöd krémsajttal/sajttal/sonkával/előre pirított baconnel/tonhalkrémmel/bármivel, félbehajtod és tejföllel/joghurttal leöntöd, esetleg még reszeltsajttal megszórod. Nagyon finom :)
Itt csak arra kell figyelned, hogy a beletöltendő dolgok ne legyenek hidegek. A felvágottakat fel szoktam melegíteni a serpenyőben (csak melegítem, nem sütöm).
Az az érzésem, hohy Te ma már kérdeztél, margarinnal kapcsolatban... . :)ha tévedtem, akkor bocsánat :)
nagyon jót találtál ki, ha már biztonsággal tudsz palacsintát sütni.
Finom lesz, ahogy elképzelted, sok sikert hozzá.
Én szoktam ilyet csinálni, bár én nem sózom a palacsintát, rendeset sütök ki.
Ezután megtöltöm magamnak zöldségekkel, sajttal, a páromnak pedig felvágottakkal és sajttal, bevágom a mikróba 2 percre, és isteni :)
"Imádom a húsos hortobágyit azért gondoltam erre az olcsóbb variációra"
Ebben csak annyi logikai bukfenc vagy, hogy a felvágottak, sőt még a parizerek 80%-a (legalább is az ehetőek) drágábbak, mint a színhús.
1 kg sonka pl 1500-3000 forint, 1 kg sovány sertés comb meg 1200.
Akkor ez most mitől is spórolás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!