Írnátok nekem vaníliáskrémet tortába?
Pl. fél liter tejbe belekaparsz vaníliát, vagy teszel bele vaníliás cukrot, s melegíted. Közben 3 púpos evőkanál lisztet és 1-2 tojássárgáját simára kavarsz egy kis tejjel (ezt az előzőből csippented le).
Majd ha forrni kezd, besűríted a lisztes masszával.
Hagyod jól kihűlni, közben nem árt néha megkavarni.
Ha kihűlt, 2 dl tejszínt felversz, és ehhez kevered a kihűlt krémet. Ha nem eszitek meg rögtön, akkor egy csomag habfixálót is tegyél bele!
Isteni finom...
Felállok a székből és elutazom hozzád. Ahogy odamegyek a tortádhoz, fogok egy kanalat, majd a következő szöveget írom bele: Vaníliáskrém. Ezután a mosogatóba rakom a kanalat.
- Remélem ez megfelel. - mondomm. - Viszontlátásra.
Ezután pedig kimegyek az utcára és hazautazom.
Elsőnek köszönöm a receptet kipróbálom.Esetleg a tejszinhab helyett mehetne bele vaj?
Második:jót nevettem:)
Igen, de közben rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot! :-))
Szóval ízlés szerint pár kanál cukor is menjen a tejbe, de azt is lehet a liszttel elkeverni, még úgy jobb is, ugyanis a cukor segítségével könnyebb csomómentessé keverni.
Viszont! Ha margarint teszel bele (egy kocka ramát vagy legalább 15 dekát), akkor mégse a főzetben oldd fel a cukrot! Hanem ahogy írtam cukor nélkül készítsd. Aztán a margarint keverd ki ugyanannyi súlyú porcukorral, és ha ez jó habos, akkor menjen hozzá a kihűlt krém!
Ilyen krém is gyakori, azért írtam a tejszínhabosat, mert az könnyebb nyalánkságot ad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!