Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem vaníliáskrémet...

Írnátok nekem vaníliáskrémet tortába?

Figyelt kérdés
2012. nov. 26. 13:07
 1/6 A kérdező kommentje:
vaníliáskrém receptet
2012. nov. 26. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Pl. fél liter tejbe belekaparsz vaníliát, vagy teszel bele vaníliás cukrot, s melegíted. Közben 3 púpos evőkanál lisztet és 1-2 tojássárgáját simára kavarsz egy kis tejjel (ezt az előzőből csippented le).

Majd ha forrni kezd, besűríted a lisztes masszával.

Hagyod jól kihűlni, közben nem árt néha megkavarni.

Ha kihűlt, 2 dl tejszínt felversz, és ehhez kevered a kihűlt krémet. Ha nem eszitek meg rögtön, akkor egy csomag habfixálót is tegyél bele!

Isteni finom...

2012. nov. 26. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
31%

Felállok a székből és elutazom hozzád. Ahogy odamegyek a tortádhoz, fogok egy kanalat, majd a következő szöveget írom bele: Vaníliáskrém. Ezután a mosogatóba rakom a kanalat.

- Remélem ez megfelel. - mondomm. - Viszontlátásra.

Ezután pedig kimegyek az utcára és hazautazom.

2012. nov. 26. 13:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm a receptet kipróbálom.Esetleg a tejszinhab helyett mehetne bele vaj?

Második:jót nevettem:)

2012. nov. 26. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen , én Rama margarint teszek bele, amit habosra kikeverem és a masszával még habosítom.
2012. nov. 26. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, de közben rájöttem, hogy kifelejtettem a cukrot! :-))

Szóval ízlés szerint pár kanál cukor is menjen a tejbe, de azt is lehet a liszttel elkeverni, még úgy jobb is, ugyanis a cukor segítségével könnyebb csomómentessé keverni.

Viszont! Ha margarint teszel bele (egy kocka ramát vagy legalább 15 dekát), akkor mégse a főzetben oldd fel a cukrot! Hanem ahogy írtam cukor nélkül készítsd. Aztán a margarint keverd ki ugyanannyi súlyú porcukorral, és ha ez jó habos, akkor menjen hozzá a kihűlt krém!

Ilyen krém is gyakori, azért írtam a tejszínhabosat, mert az könnyebb nyalánkságot ad. :)

2012. nov. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!