Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tehetnék, hogy a puding...

Mit tehetnék, hogy a puding ne legyen folyós amit a tortába teszek?

Figyelt kérdés
Főzős pudingot szeretnék tortába rakni, csak félek, hogy kifolyik belőle. Mit tehetnék a pudingba amitől nem lesz folyós? Zselatin?
2012. máj. 4. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Én kávépudingosat csináltam egyik nap úgy, hogy megfőztem a pudingot tejjel, kávéval és tettem bele 10 deka vajat is, jó sűrűre főztem, majd a hűtőben lehűtöttem, néha megkavartam, nem lett folyós.
2012. máj. 4. 16:57
 2/5 anonim ***** válasza:
2 cs. puding port tegyél 1/2 l. tejhez.
2012. máj. 4. 16:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, végülis kevesebb tej + tovább főzni ha főzős, vagy tovább kavarni.

De a vajjal való kikavarás is jó lehet.

2012. máj. 4. 17:00
 4/5 anonim válasza:
Alapból kell a pudinghoz 5 dl tej. Ha kevesebbel csinálod, nyilván sűrűbb lesz. Hagyod teljesen kihűlni (hűtőben), úgy még sűrűbb lesz. Majd pedig porcukorral és vajjal habosra kevered, így tuti nem fog kifolyni.
2012. máj. 4. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom, hogy csak jó minőségű tejjel szabad készíteni, akkor elég az előírt fél liter tej, de jó módszereket írtatok, ha mégis sűríteni kéne egy kicsit. És a fél liter tejet pontosan ki kell mérni, ha pl. nagyobb dobozból adagolod, ajánlok egy hiteles féldecis poharat, italosra gondolok.
2012. máj. 5. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!