Vanillia pudingos batyuba sima vanillia puding kell?
Esete azzal a gondolattal feküdtem le hogy ma kéne süssek kakaós csigát, meg vanilla pudingos batyut.
Hajtogatott kelt tésztából sütöm mind a kettőt.
Viszont pudingosat még nem csináltam.
Sima főzős pudingra gondoltam, csak nem tudom hogy esetleg sűrűbbre kell-e csinálni, vagy kell-e még bele tojás, vaj?
Teljesen ki kell hűlnie mi előtt a tésztába töltöm, vagy langyos maradhat?
Illetve a tészta sarkait hajtogatás előtt kell-e kenni tojással vagy sem?
Ne haragudj, hogy kérdezek, de ezt a hajtogatott kelt tésztát hogy csinálod? (Ha csak egy linket küldenél, akár privátban, annak is örülnék.) Ez a pudingos batyu nagyon jól hangzik. :)
- és bocs az offért -
Hogy milyen még nem tudom, mert tegnap találtam, ma fogom kipróbálni, majd ha kész megírom azt is. :)
Na hát, mindenképp próbáljátok ki!Isteni finom!!!
Ugye a recept írja hogy ha vajjal dolgozunk, akkor liszttel gyúrjuk össze.A kommentekben olvastam hogy ez csak akkor nem kell, ha speciális leveles tésztához való lap margarint használunk.Én sima kocka ramat használtam, nem gyúrtam, nyújtottam liszttel, csak félbe vágtam hogy ne legyen olyan magas, de így is hibátlan lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!