Tudnátok nekem írni már bevált kuglófrecepteket?
50 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
2 dkg friss élesztő
kb. 4 dl tej
4 tojássárgája
10 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
5-10 dkg mazsola
Az élesztőt kb. 2 dl édes tejben felfuttatjuk.
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is.
A kimért lisztben elkeverjük a sót, majd több részletben az előző keverékhez adjuk és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Végül belekeverjük a mazsolát is.
Amikor már jó "hólyagosra" dagasztottuk, egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába öntjük (max. a feléig érjen) és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
Előmelegített sütőben sütjük. Ha kivettük, rögtön tálra borítjuk és esetleg megszórhatjuk vaníliás vagy sima porcukorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!