Milyen sütibe kell "csak" tojás sárgája?
Üss hozzá még egy-két egészet, és tökéletesen felhasználhatod:
- nokedli kavaráshoz
- rántottához
- panírozáshoz
- vagy ha összeállítol valami rakottas kaját (valami húsféle + kifőzött tészta) és a tojás sárgáját + tejfölt összekavarod, a tészta tetejére öntöd, bedugod a sütőbe, majd ott szépen rásül.
Fánk.A recept:
2 dl langyos tejbe elkeversz 8 dkg felolvasztott margarint,a 2 tojássárgáját,2 dkg élesztőt.
40-45 dkg lisztben (fele lehet rétesliszt) elkeversz egy pici sót,8 dkg cukrot,1 vaníliás cukrot.
A lisztbe beleöntöd az élesztős keveréket és fakanállal dagasztod,amíg a tészta le nem válik az edény oldaláról,ha kell tehetsz hozzá még lisztet.
1 órát kelni hagyod meleg helyen,ha megkelt kiborítod lisztezett deszkára,a kezeddel !!!!! elegyengeted kb 1 cm-esre és kiszaggatod.Az alsó felével felfelé tedd az olajba,hogy szépen feljöjjön.
Köszönöm a válaszokat, végül nem ezekből választottam, de sok jó ötlet van itt is, amit valamikor megcsinálok.
A keleti csemege nagyon tetszik, (még sosem ettem) de kérdésem, hogy ilyen ostyalapot hol lehet venni, ha lett volna itthon, komolyan megcsinálom... :o)
kisebb Coop üzletben is vettem már, szerintem megtalálod bárhol.
nem tudom milyen recepted van a keletire, de az enyémben az ostyalapokat nedves konyraruhán kell kissé megnedvesíteni, hogy fel lehessen tekerni.
de készen sem jó ha telsesen visszakeményedik, mert jártam már úgy, hogy sajnos annyira visszaszáradt, hogy vágáskor törött, vagy éppen a töltelék kipottyant az ostyából. ezek apró dolgok, de érdmes fogyelni rá. szóvan nem szabad a kész roládokat nagyon kiszárítani.
sok sikert:)
Hú, én ezt a receptet néztem ki, itt nincs tekergetés... Remélem ízben nincs különbség :o)
Köszi, Coop van a szomszédban, majd megnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!