Sültes tálra milyen sülteket kell tenni a vendégenek? Hány féle sültnek kellene lennie rajta 15 embernek?
Semmilyen nem KELL, azt teszel, amit akarsz meg amit szeretnek a vendégek.
Szerintem 2-3 féle böven elég, de fejenként több darabot vszámolj, ne 1-1 szeletet.
Sütnék tarját, csirkecombot vagy/és csirkemellet, esetleg valami rántott húst, de ennyi böven elég.
Csirkemellet semmiképpen, mert az ehetetlenül száraz.
Egybesült karaj, kolbásszal töltött karaj,Stefánia szelet,sült kacsamáj.
Inkább kevesebb fajta legyen, de egyféléből legalább 15 szelet. Feltétlen legyen mellé a kenyéren kívül valamilyen saláta is.
- Süss stefániát is és hidegen már szépen tudod felszelni.
- Ugyanúgy a dagadót megtölteni egy szál füstölt kolbásszal (bár az nem a legolcsóbb)
- Rántott májból gyorsan készen van kismillió db.
- Gyúrj kolbászhúsból kis golyókat előtte 2 nappal, majd előző nap 1-1 szál fogpiszkálót bele, megsütöd, a sültes tálcán ez is jól mutat
Két-három féle hideg saláta: majonézes krumplisaláta, vagy aszpikos tojás, vagy töltött tojás, hasonlók mellé és kész is a vendéglátásod.
A sütik édes-sós apró, és kész! Ezekből valami olyasmit keress, amit akár egy héttel előtte is meg tudsz sütni, és akkor is tökéletes lesz.
Egyetértek, rántott husit csirkemellből, de ha hozzájutsz, akkor pulykamellből is szép szeleteket tudsz készíteni akár megtöltve is:
egyik oldalát megkened mustárral, beleraksz az egyik végébe egy csirkemájat, vagy egy szelet főtt tojást, a másik végét ráhajtod, panírozod és sütheted is. Nagyon laktatós, ráadásul, ha átlósban felvágva teszed a tálcára, akkor még kiadós is.
(A csirkemájat ez esetben előtte tésztaszűrőbe szoktam tenni és egy pillanatra lobogó sós vízben kiforralom belőle a véres lét)
A vegyestálakon általában van rántottszelet, natúrszelet (cigánypecsenye) sült, vagy rántottmáj.
ezek alapételek, de rengeteg variációban el lehet készíteni. pl a rántott lehet hagyományos prézlis, vagy párizsi bundás.vagy éppen a most divatos mátrai borzaska
(reszelt krumplis bunda )
persze először is el kell dönteni, hogy melegen akarod-e tálalni a húsokat vagy hidegtálat szeretnél, mert a köretek szempontjából nem mindegy.
készíts három tálat, amint tálanként legalább 15 hússzelet van.
de érdekességképpen pluszban lehetne egy kisebb halastálat is csinálni, pl sörtésztába mártott ropogósra sütött fűszeres halfilédarabokból is.
aztán a disznótoros is számításba jöhet, frissen sütött pecsenye, hurka, kolbász, pároltkáposztával,krumplikörettel.
No meg persze az sem mindegy, hogy ez a 15 fő milyen alkalomból jön össze, és kb. mennyi időre marad együtt?
Az sem mindegy, hogy csak svédasztalos állófogadás, vagy azért mindenki le tud ülni, és szépen, ahogy szoktunk, késsel-villával annak rendje-módja szerint tudnak étkezni, vagy csak félreállnak a tányérkájukkal egy sarokba, és bekapkodják, amit a sültes tálról összeszedtek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!