Mit főzzek 4 embernek ha én vega vagyok?
Én viszont nem vagyok vega, mégis a vasárnapi ebédemet nem adtam volna semmiért:
Borsóleves, de lehet zöldbab leves is
Rántott csillagtök, (de ez mellé még csinálsz rántott májat is, akinek nem kell a tök)
Petrezselymes krumpli, de lehet rizi-bizi is
Káposzta saláta
Anyám borogass!
Ilyenkor nem az a lényeg, hogy te mit szoktál enni, hanem azok akiknek főzöl!
Ha a vendégek húsevők mindenképpen húsosat is csinálj
Rántott hús rántott zöldségekkel elég egyszerű petrezselymes krumpli, zöldség kémleves
Töltött zöldség is lehet, nekik darált hússal neked túróval.
Darált húst pörkölt szerűen pirítasz, főzöl bele 1-2 marék rizst,
kicsit sózott zöldségekbe töltöd
rá reszelt sajt
olajozott tepsiben lefedve 30-40 percig sütőd
25 dkg túró, fél tubus ömlesztett sajt, só, bors össze keversz ugyanúgy mint a darált húsost sütöd.
mennyire vagy vega? csak húst nem eszel?
akkor
gyümölcsleves
rizibizi, rántott hús a vendégeknek, neked rántott gomba, karfiol, sajt
paradicsomleves
petrezselymes újkrumpli sajttal töltött gomba, hagyma, paradicsom, vendégeknek hússal töltött
zöldséges tészta reszelt sajttal
akármilyen zöldség, zöldségkrémleves betétnek fokhagymás kenyérkockák piritott mdióval, lenmaggal
töltött zöldségek túróval, sajttal
túrógombóc málnaöntettel
rakott ételek túróval, tojással
Érdekes, ha vega megy valahova vendégségbe, kikéri magának ha nem csináltak neki külön vega kaját, vagy hisztériázik amiért a másik 10 nem eszik húsmentest az ő kedvéért. Ha viszont arról van szó, hogy vega lát vendégül normál étkezésű embereket, akkor meg az a baja, hogy ő nem fog nekik mást csinálni, és egy este erejéig biztosan kibírják...
-.-
Na PONT ezért nem bírom a legtöbb vegát, mert hisztis, hiánybetegségtől megtépázott idegrendszerű alakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!