Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek azokról a...

Mi a véleményetek azokról a szülökröl akik vegák és a gyereknek nem adnak választási lehetöséget az ő vega életük miatt?

Figyelt kérdés
Összevesztem valakivel ezen a témán. Mert szerintem a gyereknek mindent rá kell tenni a tányérjára ,húst ,zöldséget és majd ő eldönti,hogy mit eszik meg hagyni kellene ,ő döntse el ,hogy mi a jó neki..
2012. jún. 1. 10:01
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
azt hogy idióták
2012. jún. 1. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
én feljelenteném a gyámügyön.
2012. jún. 1. 10:24
 3/10 anonim ***** válasza:
53%

Elmebetegek.

Az ember mindenevő állat. A gyermekeknek pedig különösen szükségük van húsra. Hihetetlen hogy minden hülyének lehet gyereke...

2012. jún. 1. 10:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Jobbat mondok. Ismertem egy vega családot, a kutya sem kapott húst!
2012. jún. 1. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
A fejlődő szervezetnek szüksége van húsra. Hallotam már hogy abba betegedett bele a gyerek h a szülei vega életmódra ítélték. Ez az egyik. A másik meg az hogy mindenkinek meg kell adni a választási lehetőséget. A gyereknek is
2012. jún. 1. 11:27
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Meg kell adni a lehetőséget a gyereknek a választáshoz. Kapjon húst is, meg zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, amire csak szüksége van, aztán majd eldönti hogy később mit akar enni.
2012. jún. 1. 11:52
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
12 (vagy talán 14) éves kor alatt ezért megbüntethető a szülő, mert veszélyezteti a gyereke egészségét.
2012. jún. 1. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
77%
Én sem vagyok egy nagy húsrajongó, de ha gyerekem lesz, mindenképpen figyelni fogok arra, hogy mindenből, így húsból is elegendő mennyiséget kapjon. Nem hiszem, h pont egy fejlődő szervezettől kéne ilyesmit megvonni.
2012. jún. 1. 13:13
 9/10 anonim válasza:
100%
Egyedül nevelem a három éves lányomat,vegetáriánus vagyok neki mindig rakok oda húst de nem eszi meg mert látja hogy Én sem eszem meg és már nem is kéri,ha rakok neki oda akkor meg ott hagyja. Amig bébi ételt evet addig volt hogy csirke husisat adtam neki.Én szoktam enni tofut lehet hogy azt megpróbálom hogy azt mondom neki hogy Én is husit eszek de nem akarok rákényszeríteni :)Most voltunk nem rég teljes kivizsgáláson és nincs semmi baja egy energikus három éves királylány :)
2012. jún. 5. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:

én adtam nekik mindenből, ahogyan kell, ahogyan a tudomány MAI állása szerint ajánlott, tejhát kaptak húsféléket, noha mi nem ettünk húst a férjemmel...

nem ízlett nekik, talán az eltérő minta miatt, de nem fogadták el, ezért más módon pótoltuk a szükséges vitaminokat, aminosavakat, fehérjét és mident... a gyermekorvosunkkal egyeztetve.

vasegészségűek voltak, csak ritkán betegek!

azután jött az óvoda, és a közösségben ők is rákaptak a húsfálékre, noha olyan oviba jártak, ahol volt választási lehetőség, de hát ugye az új élmények, új mintákat szültek...

adtunk nekik otthon is húsos ételeket, végül tizenéves korukban (egyikük előbb, másikuk később) mindketten elhagyták újra a húst, teljesen maguktól, sőt, még én erőltettem, hogy egyék, elvégre fiúk, fejlődő szervezettel, kell nekik a protein... de nem! nem kérték.

ma már mindketten felnőtt korúak - 24 és 29 évesek - és mindketten egészségesek mint a makk...

és így dőlnek meg a kőbe vésett/nek hitt elméletek, persze nem kelle zt követni, de elfogadni azért nem árt, hogy vannak emberek, akik évtizedek óta nem fogyasztanak húsféléket, mégsem szenvednek se hiánybetegségektől, sem elvonási tünetektől (mint ahogyan azt sokan hiszik), sőt, azt veszem észre, hogy az állati eredetű fehérjéket nem fogyasztók agresszió szintje jóval alacsonyabb, mint a mindenevőké.... (ez is megfontolásra érdemes lehet)...

2012. nov. 13. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!