Mit vihetnék az alábbi helyzetben?
Hétvégén párom szülinapját ünnepeljük párom szüleinél,ott férünk el.(mi elég kis lakásban lakunk)
Párom mamája főz,leves,vmi húsos főttkaja,vasárnap húsleves és ami azzal jár,és lesz torta is.Ott leszünk szobat délelőttől vasárnap délutánig mi,ők és párom testvére a párjával.
Szeretnék vinni valamit.
mit illik?
Süti? (de hisz lesz torta,sosem fogy el)
Ital? (fel se bontják,máskor se bontották,hisz ajándék,polcon a helye...)
kaját ne vigyél, evidens okokból.
Vigyél valami likőrt, tökmindegy mit csinálnak azután vele nem? Te odaadtad és udvarias voltál.
Nálunk is mindig ez van, akár egy csomag kávét is feltesznek a szekrény tetejére, úgyh igazából mindegy mit viszel.
Javaslok még továbbá házi lekvárt, vagy páleszt, bort, mint mondtam kávét, esetleg házi kézműves disznóságot.
Pogácsa ,az édes mellé mindig jó valami sós,
kávé-tea ,
aszalt gyümölcs vagy csak simán több féle gyümölcs
társas játék ,kártya -jó idő töltés
Én azért csak elvinnék magammal pl. egy kb. 3 kilós egybekarajt fagyasztva, esetleg még mellé 1 csirkét szintén fagyasztva. Azzal, hogy ezt már bevásároltuk erre a napra korábban, majd megeszik mamáék, amikor gondolják.
Mellé rakhatsz egy csomat kávét, desszertet, egy üveg bort és kész.
Egész biztos, hogy majd (szavakban) tiltakozni fog, de azért a lelke mélyén jól fog esni, hogy ami kiadást költött erre az ebédre, valami azért visszajön nekik.
Persze, egész biztosan nincs gond az anyagiakkal.
De azért gondolj bele, (ahogy számolom) 6 főt etetni 2 napon át reggel-délben-este ....
Én halottak napjakor 5 főre "csak" egy ebédet készítettem, a 10 ezerből nem jöttem ki , és akkor ebben semmi különös, csak husi leves, pörkölt + süti volt, üdítővel, kávéval.
Persze, az ember olyankor nem számolja, meg szívesen is adja, csinálja, de azért nem hiszem, hogy mamádéknál a fán is pénz terem.
Jó,ezzel nem vitatkozom.
Fagyasztott hússal megsérteném. (más is engem ha vendégségbe azt hoz,nem rendezek vendégséget ha nincs miből)
Vigyél gyümölcsöt, azt nem tehetik fel a polcra. :)
Esetleg vigyél valami szép süteményes tálat ajándékba. Azon felszolgálhatja a sütit.
Nem lehetne megkérdezni "anyósodat", hogy vigyél-e valamit?
Mi úgy szoktuk "sátoros" ünnepeken.
Pl. mikor ünnepeltük a fiam születésnapját, én főztem a levest és a húsokat készítettem, plusz sütöttem a tortát, a sógornőm salátákat készített, anyósom édes süteményt, anyukám sósat.
Ha ez nem lehetséges, akkor én is valami szép tortatálat vinnék vagy kávét, kapucsínót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!