Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen mártást, szószt csinálj...

Milyen mártást, szószt csináljak hozzá?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A hétvégén töltött gombát csinálok, ami lenmagvas, zabpelyhes, kecskesajtos parajjal lesz megtöltve. Hozzá barnarizs. Szeretnék valami mártást is mellé, ami ízben harmonizál, és fontos, hogy fogyókúrás legyen. (pl. cukor, majonéz, liszt használata kizárt.) Én arra gondoltam, hogy maradék parajt megfőzök főzőtejszín és krémsajt keverékében, hozzá fokhagyma, és ezt összeturmixolom. Vagy esetleg tejszínes gombamártás. Vagy valami pestot. De nagyon szívesen fogadnék ötleteket, amik egyszerűek és nem hízlalnak. Előre is köszönöm!
2012. nov. 15. 10:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

spenot és a paradicsom jól illenek egymáshoz.

paradicsom mártást csinálnék..

2012. nov. 15. 11:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jó ötlet!
2012. nov. 15. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Töltött gombához a gombamártás nem igazán jó.

Ha a töltelékben sajt van, akkor a sajtmártás sem igazán jó.

De ha a tölteléked pl. paraj + főtt tojás + máj, fűszerekkel egyebekkel, akkor a sajtmártás jó lehet.

2012. nov. 15. 11:29
 4/4 anonim ***** válasza:
76%

Tejszínes spárgaszósz is menne hozzá, vagy valami currys fűszeres mártás.

én legalább kétfélét készítenék, hogy legyen választék.

a paradicsom is nagyon jó, mert színben is harmonizál a menüvel.

Plusz spenótot szerintem már ne adj mellé.

2012. nov. 15. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!