Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a friss jó gyömbér?

Milyen a friss jó gyömbér?

Figyelt kérdés

Vettem az auchan-ban, itthon felvágtam és k.aszottul fás volt, ez normális? Illetve belül a nagy rsze el volt sötétedve a szélán. Milyennek kell lennie a jónak?

Valszeg holnap lenézek a zöldségeshez is itt, hátha ott normálisat adnak, ha van nekik egyáltalán.

2009. aug. 13. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A jó gyömbér kb nagyjából olyan állagú, színű, mintha egy friss krumplit vágnál fel, vagy reszelnél. A fás, elszineződött már öreg! Igaz, fűszernek így is használható, de ha pld. terhességi hányásra akarod nassizni reszelve, arra a friss jobb lenne.
2009. aug. 13. 22:34
 2/4 A kérdező kommentje:
szusihoz kellene, tehát nem túl jó azthiszem.
2009. aug. 13. 22:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ahhoz tényleg a friss lenne jó! :( De azért ne dobd ki a régit, ha szeretitek az ízét, lereszelve, megszárítva még jó lehet sültekhez. (asszem ez a gyömbér nem is valami olcsó dolog, ha jól emlékszem.. nekem hányás ellen kellett -bocsi... terhességkor..- de én csak még jobban megutáltam az ízét). :))

Piacon vagy vásárcsarnokban próbáld meg. Esetleg az Eurocenter (Bécsi út) aljában lévő Intersparban - ott frisseket szokott venni a barátnőm.

2009. aug. 13. 22:52
 4/4 A kérdező kommentje:

egy nagyobb darabb kb másfél maroknyi került 300Ft-ba az auchan-ben.

Holnap lenézek itt egy kisebb zöldségesbe, de lehet beugrom a spárba is hazafele mármint az interspar-ba, nem mintha sok kedvem lenne meló után.

hátha ott találok algalapot is, mert ma gyakorlatilag a tescoban meg az auchan-ban majdnem hogy kiröhögtek amikor kerestem.

2009. aug. 13. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!