Ha lebbencstésztából készítem a lasagne-t, akkor azt kifőzzem előre?
Figyelt kérdés
Bolti, száraz, nincs tojásom gyúrni. Illetve, még soha nem készítettem besamel mártást, van valami, amit el lehet rontani? Ti, hogyan készítitek?2012. nov. 10. 23:09
1/5 anonim válasza:
szerintem lebbencsből ne csináld, rossz lesz.
2/5 anonim válasza:
Igen, főzd ki. Csinálj egy pörköltalapot, tedd rá a darált húst, sózd, borsozd, párold egy ideig, mikor a hús már morzsalékos(nem tudom másképp mondani) önts rá másfél deci vizet, ezt hagyd majdnem lefőni róla, után egy keverj hozzá egy pohár tejfelt. Míg evvel foglalatoskodsz főzd meg a lebbencstésztát sós vízben, szűrd le. Olajozz ki egy tepsit. Keverd össze a leszűrt főtt tésztát a hússal, kóstold meg és ha kell még bele só tegyél bele. Simítsd el a tésztát a tepsiben, reszelj sajtot a tetejére és süsd addig, míg az alja és a teteje kicsit megpirul. Jó lesz. Ez a lasagne magyaros változata és nem kell hozzá besamel.
3/5 A kérdező kommentje:
és ez a lebbencstészta az, amiből a levest csináljuk, nem pedig amiből pl.: a túrós csuszát? Tehát nem a nagy kocka kell, hanem a lebbencstészta? Vagy az ugyanaz?
Kedves első, nekem is furcsa volt így, de múltkor ettem vendégségbe (az nem volt összekeverje) és finom volt. Egyébként sok receptet találtam, tehát bevált egyes háztartásokban. Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. nov. 11. 10:02
4/5 anonim válasza:
A 2-es jól írja!
Én is lebbencs tésztából szoktam csinálni, nincs semmi különbség közte. A tésztalap mérete kb. 20*10-es.
5/5 anonim válasza:
....és amit elfelejtettem, én nem összekeverni szoktam a tésztát a darált hússal, hanem rétegezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!