Krémes tortákon miből van, hogyan kell csinálni a krémet?
Vagy abból, amilyen krémmel töltve van a torta, vagy tejszínhab.
De lehet csoki,fondant, marcipán bevonat is, de ezek már nem krémek.
Szia!
én így szoktam csinálni:
Margarint kikeverek porcukorral és olvasztott csokival...
A margarin és a porcukor az alap az ízesítés csak rajtad múlik amit szeretsz.
Sok sikert :)
nasgyon sok féle krém létezik, de az igazi a főzött krémek. Igaz az macerásabb mint egy margarin krém, vagy szégyellem leírni is egy mű félkész krém, esetleg mascarponés :o
Íme egy régi dédnagyanyámtól 1896 ból:
Na ez lemaradt.
Mocca torta.
14 deka vaníliás cukorral 4 tojássárgáját 1/2 órán át keverünk. Adunk hozzá 7 deka szitált mogyorót és egy kis kanál lisztet, végül a 4 tojás fehérje habját. vajjal kikent formában megsütjük, azután 3 tortalapra osztjuk el. Crémje a következő: Egy kis moccacsésze erős feketét 14 deka cukorral , 4 tojás sárgájával sűrűre megfőzzünk. 14 deka vajat habosra keverünk és a sűrű cukrot a vajhoz keverjük. Addig keverjük míg ki nem hűl. Ezután adjuk hozzá 2 kanál cukrozott tejszínhabot. A megtöltött tortát kávé öntettel bevonjuk és tetejét apró kávészem utánzattal hintsük be, készítése oly módon történik, hogy 1-2 szelet csokoládét anyira felmelegítünk, hogy a meglágyult csokoládéból kávészemeket formálhatunk.
Ha villantani akarsz:
Sütsz egy sima piskótát. Veszel 2x fél liter növényi alapú tejszínt, az már eleve cukrozott, meg tutira fel tudod verni. Felfőzöl két csomag vanília pudingport, 3 kanál cukorral, és 7-8 dl tejjel. Még melegen raksz bele egy jó marék mazsolát, meg egy gyenge fél rumaromát, elkevered. Ha kihűlt, felvered a tejszínt, és turmixgéppel simán belekevered. Nem félj, nem lesz csomós, és nem esik össze. A piskótádat 3 felé vágod, megtöltöd a krémmel. Én a tortaformába szoktam, jól meg is lapogatom, így a szélére is kinyomom a krémet, egyenletes lesz. Egy órára hűtőbe teszed. Utána felvered a másik tejszínt, és feldíszíted a tortát. Vizes késsel szép simára le tudod húzni a tetejét.
Ez az oroszkrém torta. De én mindenféle tortát így csinálok, kedvencem a csoki, csak nyilván akkor csokipudinggal csinálom, abból is a legjobb az étcsokis puding.
2. vagyok
20 dkg margarin (Rama)
20 dkg porcokor
20 dkg csoki (bármilyen lehet)
A margarint a porcukorral nagyon alaposan kikevered (a porcukrot előtte szitáld le,hogy ne legyen csomós) lehet robotgéppel és fakanállal is. Addig "habosítsd"amíg krémes állaga lesz.A csokit vízgőz fölött olvaszd meg majd keverd a margarinos krémhez. Nem nehéz. Sok sikert hozzá :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!