Hogyan kell KUKTÁBAN főzni? Lentebben bővebben leírom, hogy mit szeretnék.
24 éves pasi vagyok.
Filézett csirke mellett szeretnék kuktában főzni. Pár órával előtte befűszerezem, és a kuktában szeretném főzni, hogy puha legyen, és nem pedig sütni.
Szóval csak beleteszem a kuktába, és mennyi vizet öntsek hozzá?
Legnagyobb két problémám, amit nem tudok:
1. Hogyan vigyázzak arra, hogy a víz a kuktában nehogy mind gőzzé váljon, és a hús odaégne a kukta aljához?
2. Honnan tudjam, hogy mikor van kész a hús? A kuktán nem látok át. Néha vegyem le a tetejét, és nézzem meg?
Szerintem sütve finomabb lenne, de te tudod.
1., 2. Nincs a kuktában egy belső lyukacsos kiemelhető rész? Ebben nem sülne oda. Ha nincs, akkor is kevés vízzel tedd fel, mert a csirke nagyon gyorsan elkészül (ez a mennyiségtől is függ, de semmiképpen le lepje el!).
Lassú tűzön főzve (a szelep sistergésétől számítva) 8-10 perc után tedd hideg vizes csap alá, így gyorsan le tudod venni a tetejét, és megnézni, mennyire főtt meg.
semmiképpen le lepje = semmiképpen SE lepje
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!