Pulykemellböl mitföznél?
Ha még nincs késő, göngyölt pulykamellet is csinálhatsz.
egy hagyományos tölteléket készítesz, áztatott zsemle / kenyérbél, tojás, fűszerek, petrezselyem.
ha van egy kis gomba még finomabb, de akármilyen zöldséggel is lehet gazdagítani. egy kisfej hagymát kevés zsíron megpárolsz, rá a gomba, vagy zöldség, egy kicsit fedő alatt párolni. ha zsírjára sült rá a fűszeres massza és addig sütni kevergetve, míg jó masszív, formázható nem lesz. kicsit hűteni.
a jó nagy szelet pulykamellet kicsit kikolpfolni,sózni, és egy adagnyi töltelékkel megkenni, feltekerni.
a tölteléket gondolatban el kell osztani a szeletek számával:)
tepsiben kevés zsírt melegíteni, majd ebbe forgatva sorakoztatni a göngyölt húsokat. picinyke víz alá, rá fólia és kb 40 perc sütés. utána fólia nélkül pirosra sütés.
extra, ha esetleg van otthon bacon és a göngyölegeket abba is betekerni.
krumplipüré, rizibizi, sültkrumlpli, bármi lehet a körete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!