Szerintetek megengedjem hogy a 11 éves lányom csináljon egyedül krumplipürét meg az ilyesmit?
Ha felkészíted, hogy mitől kell tartania - eszközök használata, forró gőz fedő emelése közben, kifutó főzővíz, edény lerántása - akkor miért ne?
Először légy a közelben, s ha valami tönkre megy - nekem az otthon főzött fagyiban összekapta rántottává a tojássárgákat-az sem baj. Ezt is tanulni kell.
Én leírtam a lányomnak a recepteket pontokba szedve, mikor, mit, hogyan csináljon, mire kell vigyázni - most a fiam kunyerálta el. Örülök, hogy a menyem nem fog majd szidni, feltehetőleg, mert nem mozog idegenül a konyhában:)
Akkor legyél a közelében, amikor szűri a krumplit, hogy ne forrázza le magát. De ezen kívül simán...
A lányom 13 éves, ma már pár dolgot egyedül is alkot... kb 10-11 éves korában kezdte.
Annyi, hogy fokozottan figyelj rá, amikor forró olajjal, vízzel, zsírral kell dolgozni.
Mi a krumplipürét anno úgy kezdtük, hogy én főztem meg a krumplit, ő törte össze, és onnantól az övé volt a terep. :)
11 éves. De láttam már 11 évest akire egy fagolyót se bíznék rá és láttam már 11 évest aki simán 2 fogásos ebédet elkészít egyedül.
Előszőr csináljátok együtt utána meg hagy csinálja egyedül. Otthon se kell lenned hozzá ha megbízol a képességeiben.
Nagyon!
Ott vagy mellette, mutatod, hogy a vöröshagymát pl. mekkorára kell darabolnia, mennyi zsír, vagy olaj kell alá, hogy az szépen megdinsztelődjön.
A leszűrést kezdje azzal, hogy a mosogatóba tesztek egy fazék-félét, abba rakjátok bele a tésztaszűrőt, ez esetben a forró fazekat a megfőtt tésztával már két kézzel tudja fogni, és beleönti a mosogatóban levő szűrőbe! Nagyobb a biztonsága, hogy nem forrázza le magát.
És minden másban is! Elmondod, megmutatod, és ott állsz mellette amikor csinálja! Csak így lehet, de ebben a korban már nyugodtan kezdheted. Ha most nem engeded, amikor kedve van, később lehet, hogy már nem fogja érdekelni. Ne szalajtsd el a lehetőséget!
Az "igenlőkkel" értek egyet, a fenti feltételek mellett.
Megtagadni? Isten ments!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!