Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Heti menüt mi alpján terveztek...

Heti menüt mi alpján terveztek? Ami otthon van vagy ami akciós valahol?

Figyelt kérdés
2012. nov. 5. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Számításba veszem ami itthon van és figyelem az akciókat.

Igyekszem változatos,olcsó menüt összeállítani.

Ja és lehetőleg 2 napra főzök.

2012. nov. 5. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tervezek.

A legtöbbször felmerül valakiben, hogy "úgy ennék egy kis...-t". Szóval valamit. És ha ehhez a valamihez van alapanyag otthon, továbbá elég idő elkészíteni, akkor az lesz. De!

Mindig össze van hangolva ez azzal, hogy mi van otthon. Ha épp van egy tálca gomba, akkor inkább abból készítünk valamit, mert az hamar romlik..

A gomba vagy bármi hasonló, előfordulhat, hogy valami akció keretében lett beszerezve. Tehát nem azért vettük, hogy most gombalevest főzzünk, hanem friss volt és akciós, és ám legyen, majd főzünk belőle valamit...


Nálunk sosem volt menütervezés tudatosan.

Inkább csak elképzelés a fejemben, hogy a következő héten miket fogok készíteni, de ezt nem egyszer változtatom...


Persze jó dolog lehet figyelni, hogy rendszeresebb legyen a menü, de azt hiszem elég változatosan főzök ahhoz, hogy legyen zöldség is, gyümölcs is, hús is, változatosan.

Leves meg minden nap van, az alap.

2012. nov. 5. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindig figyelem az akciókat, de nem a menü miatt. Ha valamit jó áron sikerül beszerezni, abból általában többet veszek és megy a fagyasztóba. A menühöz egy hosszú listát írtam azokról az ételekről, amiket mindenki szeret. Ebből találomra választunk ki közösen valamit másnapra (esetleg 2-3 napra előre), alapanyag általában van itthon, a két hatalmas fagyasztóban elfér a legtöbb minden. Havonta vásárolok, valamint hetente egyszer a romlandókat, akciós termékeket.
2012. nov. 5. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy hétre előre tervezek. Általában szombat-vasárnap főzök úgy, hogy lehetőleg 2 evésre = 2 napra elegendő legyen, akkor az a hét napból 4 napot megold. A fennmaradó 2-3 napot pedig, ami még a héten nem volt jeligével pl. főzelék, vagy tésztaféle stb.

Ha eltervezem, hogy hétvégén főzök pl. pörköltet nokedlivel, akkor persze abból annyit, hogy még minimum egy jó adagot tudjak berakni a fagyóba is.

Ha tudom, hogy van a fagyóban valami, akkor pedig arra kerítek sort, addig sem kell költeni, és a hely is szabadul.

Vásárolni mindig cetlivel, célirányosan megyek az üzletbe, és csak a szükségeseket veszem meg. Ha valahol valami akciósba belefutok, akkor persze abból bevásárolok, de akkor amíg abból tart, nem is tervezek több bevásárlást pl. húsféléből.

Ha elfogyott a hét közepén, amit hétvégén főztem, akkor jöhet, hogy összedobok egy főzeléket virslivel, vagy valami hasonlóval.

Vagy főzök túrós-tésztát, sajtos tésztát, vagy éppen tojásos nokedlit. Szóval valami olyat, ami az előző napokban nem volt, és így eléggé változatos a kajám.

2012. nov. 5. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

szeretem előre megtervezni, mert akkor nem kell hirtelen gondolkodni, hogy na akkor mi is legyen.

mindig azt nézem, hogy olyat csináljak, amihez nem nagyon kell vásárolni, szóval megoldom abból ami itthon van.

2012. nov. 6. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!