Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ragad a muffin, a...

Miért ragad a muffin, a muffinos papírformához?

Figyelt kérdés

Már több receptet is próbáltam, de egyszerűen mikor kész, mindig hozzáragad a papírhoz a muffin. Ha megvárom kihűlni úgy is. Nem tudom mit csinálhatok rosszul?

Már próbáltam azt is, hogy bevajaztam a kis papírt belül..de ragadt! Nem bírom kiszedni a papírból rendesen a muffint, az alja bele van ragadva..

2012. nov. 4. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Az enyém is beleragad mindig, nagyon nehéz szépe lehúzni. Nem tudom, mi az oka, de engem nem zavar.
2012. nov. 4. 15:01
 2/8 Malats ***** válasza:
az se mindegy milyen minöségü az a muffin papir.
2012. nov. 4. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha jól megsült, be is vajaztad és a massza is jó, akkor fogalmam sincs. De én azt hittem, hogy papírostól kell kínálni a muffint. Szerintem ne zavartasd magad.
2012. nov. 4. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Meg kell nyalni és akkor nedves lesz.
2012. nov. 4. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:

A muffin papírtól függ. Sajnos a legtöbb ilyen "ragadós fajta". Nekem ez a típus vált be: [link]

Bocsi, nem találtam nagyobb, jobb minőségű képet. Ez egy olcsó,és jó fajta papír! A Tescoban és az Auchanben lehet venni.

2012. nov. 4. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is mindig megnyalom a papír alját, úgy teszem a formába:)nem fireg-forog össze-vissza, jól megáll a helyén, így könnyebb megtölteni is. / a bacijaim 200 fokon megsülnek:)/ amikor kiveszem a tepsit, mindig vizes vastag viledára teszem és hagyom legalább 5 percig.

pára keletkezik, és a tészta elválik a papírtól.

más sült tésztával is így teszek, soha nem ragad le az aljára, és a papír is leválik könnyedén.

2012. nov. 4. 16:44
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:)

pár válaszra reagálva: nem úgy tálalom, hogy kiveszem a papírkából, de én is eszek belőle, és ahogy veszem ki a papírformából, az alja olyan szinten bele van ragadva, hogy kettészakad a muffin, és képtelenség kivakarni a papírból majdnem a felét..:S

Megpróbálok másfajta papírt majd, meg a viledás trükköt is megpróbálom, köszi!

2012. nov. 4. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Én az IKEA-ban vásároltam 900 ft-ért muffin formát szilikonból. Azzal sütök, sosem kell papir és sütés után azonnal kiborul belőle a muffin, nem ragad.
2012. nov. 5. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!