Miért ragad a muffin, a muffinos papírformához?
Már több receptet is próbáltam, de egyszerűen mikor kész, mindig hozzáragad a papírhoz a muffin. Ha megvárom kihűlni úgy is. Nem tudom mit csinálhatok rosszul?
Már próbáltam azt is, hogy bevajaztam a kis papírt belül..de ragadt! Nem bírom kiszedni a papírból rendesen a muffint, az alja bele van ragadva..
A muffin papírtól függ. Sajnos a legtöbb ilyen "ragadós fajta". Nekem ez a típus vált be: [link]
Bocsi, nem találtam nagyobb, jobb minőségű képet. Ez egy olcsó,és jó fajta papír! A Tescoban és az Auchanben lehet venni.
Én is mindig megnyalom a papír alját, úgy teszem a formába:)nem fireg-forog össze-vissza, jól megáll a helyén, így könnyebb megtölteni is. / a bacijaim 200 fokon megsülnek:)/ amikor kiveszem a tepsit, mindig vizes vastag viledára teszem és hagyom legalább 5 percig.
pára keletkezik, és a tészta elválik a papírtól.
más sült tésztával is így teszek, soha nem ragad le az aljára, és a papír is leválik könnyedén.
köszönöm szépen:)
pár válaszra reagálva: nem úgy tálalom, hogy kiveszem a papírkából, de én is eszek belőle, és ahogy veszem ki a papírformából, az alja olyan szinten bele van ragadva, hogy kettészakad a muffin, és képtelenség kivakarni a papírból majdnem a felét..:S
Megpróbálok másfajta papírt majd, meg a viledás trükköt is megpróbálom, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!