Egy jó, igazi baguette receptet keresek?
Elkészítési idő: kb 110 percHozzávalók (44 baguette-hez)
500500 g kenyérliszt (BL80)
300300 ml langyos víz
1111 g friss élesztő
11 csipet cukor
11 evőkanál olíva olaj
22 fej vöröshagyma
11 gerezd fokhagyma
22 evőkanálnyi apróra vágott snidling
11 teáskanál só
11-22 csipet frissen őrölt fekete bors
22 teáskanál mustár
Elkészítés
1. A két fej hagymát 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva fokhagyma nyomóval belenyomjuk az 1 gerezd fokhagymát. Jól össze keverjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Mindent belepakolhatunk a lepirított hagymával együtt kenyérsütőbe és 20 perc alatt bedagasztjuk.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
3. Dagasztás után 30 percre áttesszük a kelesztőtálba, és légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.4. Lisztezett deszkára borítjuk. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. 44 darabra osztjuk és baguette formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.5. Pengével, vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig. Addig a sütőt előmelegítjük. 6.. Kb 50 perc alatt 220 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük őket.
nem 44 darabra osztjuk, hanem a 4. lépés h 4 darabra osztjuk...
lemaradt a pont xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!