Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit vennétek a boltból ha van...

Mit vennétek a boltból ha van rá 10 000 ft amit csak kolbász félére költhettek el de minnél nagyobb mennyiség legyen?

Figyelt kérdés

2012. nov. 2. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez esetben vennék egy fél szál Pick-et, hogy legyen valami jó is.

Vennék egy csomó "Debreceni páros-kolbászt", mert azt is imádom, és lefagyasztható.

Gyulai száraz, csípős, füstölt-kolbit, az el van a kamrában a szegen lógva is.

Persze vennék még frissen töltött sütnivalót (mellé hurkát és pecsenyét is)

A maradékon "lángolt kolbászt" vennék, ami jó gyors főzésre, sütésre, de egy kicsit tovább tartható, mint a frissen töltött.

2012. nov. 2. 09:47
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Boltból semmilyen kolbászt nem vennék. Még a Gyulai és társai is tele vannak mindenféle vacakkal. Meg sem közelítik a régi márkát.
2012. nov. 2. 10:14
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

A kérdés úgy szólt: mit vennél...?

és nem úgy, hogy: mit nem vennél...?

2012. nov. 2. 10:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Paraszt kolbászból vagy téli szalámiból hány kg tudok vásárolni a boltból, milyen árak vannak, vagy nem érdemes nagy mennyiséget vásárolni?
2012. nov. 2. 10:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Pick-et nem vettem már vagy 20 éve, de cca. olyan 5000/kg körül mozoghat az ára.

Füstölt szárazkolbászból, mint pl. a Gyulai csípős szegre akasztva talán 1-2 hónapot kibír, a frissebb u.n. lángolt kolbászt a hűtőben sem érdemes kb. egy hétnél tovább tartogatni.

Akkor már inkább vegyél olyat, amit akár nyersen, akár lesütve, de tudsz hosszabb időre fagyóba tenni, és akkor az úgy biztosabb.

Vagy csak kész-kolbit minimális mennyiséget vegyél a pénzedből, és a többin inkább sertés-combot, ha tudsz kolbit gyúrni, és meg vannak hozzá akár neked, akár ismerősnek, szomszédnak a szükséges töltő-készülékei.

A comb elvan a fagyóban, és amikor gondolod, egy-egy db-ot ledarálva, meggyúrva lesz friss kolbid.

2012. nov. 2. 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:

nekem mostanában nagy csalódás a csemege felvágott

jó márkájú kolbászba akkora csontok! vannak beledarálva ...

minden tele van tartósítószerrel (allergia)

2012. nov. 2. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát valóban nem mindegy hol akarod elkölteni a pénzed. teszkós 1000 ft körüli kolbász nehogy kísértésbe hozzon, hiszen maga a nyes hús is drágább, nem tudni, hogy jönnek ki ezek a kolbászárak... néha belefutottunk mi is, de egy szál sem fogy el, annyira rossz, savanykás, két nap alatt penészedni kezd ( nem nemes penész )

piacokon érdemes termelőket keresni, akik füstöltáruval foglalkoznak, 1800 ft körül megbízható jóízű füstöltkolbászoklat, vastagkolbászokat, szalámikat árulnak, és persze szép sonkákat, szalonnákat is.

szerintem ne a mennyiségre koncentrálj, hanem a minőségre.

érvényes a mondás " a kevesebb, több "....

A múlt héten a Metróba volt kitelepülve a hentes rész mellé kis pavilonba ilyen föstöltáru termelő, vettünk is kolbászt, szalonnát és nem okozott csalódást.

tisztességes áru, tisztességes áron volt. állítólag karácsonyig árulnak. azt nem tudom, hogy ez országos-e, vagy valami helyi akció.

én azt javaslom, gondold át mire adod ki a pénzed.

egy kisebb téliszalámit én is bekalkulálnék :)

2012. nov. 2. 16:53
 8/8 anonim ***** válasza:
én parasztkolbászból vennék nagyobb mennyiséget, és nem feltétlenül a legdrágábból. olyan 1200/kg szoktam venni.
2012. nov. 28. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!