Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kipróbált bonbon, illetve...

Kipróbált bonbon, illetve szaloncukor receptek, amik tényleg finomak is?! Help

Figyelt kérdés
Mivel már elég drága a szaloncukor,és idén nem terveztünk fenyőfát sem venni,csak egy kis asztali fenyőt készítek papírból,így gondoltam szaloncukrot is készítenék házilag.Olyan receptek kellenének nekem,amiket már próbáltatok,és tényleg finom.Minél több recept gyűlik össze,annál jobb :) Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. okt. 31. 15:58
 1/3 Bia678 ***** válasza:

Trüffeles bonbon recept

hozzávalók 4 főre

Trüffelhez (30 db bonbonhoz):


20 dkg étcsokoládé

1,5 dl habtejszín

3 dkg vaj

1 narancs reszelt héja

Csokiburokhoz:


20 dkg étcsokoládé

Kellék a formázáshoz:


szilikonforma


elkészítés

A csokiburokhoz az étcsokit megolvasztjuk (vízgőz fölött).

Szilikonformában a csokiburkot elkészítjük, majd hűtőbe tesszük, míg a csoki megszilárdul (csokiburok: a megolvasztott csokival kikenjük a forma mélyedéseit).

Elkészítjük a trüffelt. A csokit összetördeljük. A tejszínt és a vajat felforraljuk (állandó keverés közben, vízgőz fölött).

Ezt a forró masszát ráöntjük az összetördelt csokira, kevergetjük, hozzáadjuk a narancshéjat.

Újabb melegítés, kevergetés.

Hűtjük, majd megtöltjük ezzel a masszával a már megdermedt csokiburkokat.

30-35 percre ismét hűtőbe tesszük a már megtöltött formát.

Végül az étcsoki maradékát újramelegítjük, és lezárjuk a csokimasszával a bonbonokat.

Egy órányi hűtés után kifordítjuk a kész bonbonokat a formából.

költség: 900 Ft

költség egy főre: 225 Ft


Zselé szaloncukor recept

hozzávalók 4 főre

3 dl szűrt gyümölcslé (100 %-os, hozzáadott cukor nélküli)

6 lap zselatin , vagy 6 púpozott teáskanál zselatin por

20 dkg étcsokoládé (maximum 70 %-os, jó minőségű)

csomagoláshoz vékony sütőpapír és alufólia (hobby boltban kapható színes is)


elkészítés

Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat (ha porból készítjük, ez a lépés kimarad).

Kis lángon melegítsük fel a gyümölcslevet, tegyük bele az áztatóvízből kivett zselatinlapokat, vagy szórjuk bele a zselatinport és keverjük, amíg feloldódik.

Folyamatosan kevergetve forraljuk fel a zseléalapot, forrás után még 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről.

Öntsük formába (nálam 10 x 24 cm-es téglalap, ebből lett fenti db szám) és hagyjuk legalább 1 napi hűtőben kihűlni és megszilárdulni.

Vágjuk fel egyenlő (nálam 1 x 2,5 cm-es) darabokra és hagyjuk szobahőmérsékleten, mielőtt csokiba mártjuk.

Gőz fölött olvasszuk meg a 20 dkg - két tábla - összetört csokit (gőz fölött: tűzhelyre vízzel töltött lábos, arra üveg edény, abba csoki, a víz melegítése -ne felforraljuk- közben gőz termelődik, ez olvasztja fel a csokit (max. 40-45 fokra), ha nem így teszünk, a csoki leéghet és használhatatlanná válhat).

Miután teljesen felolvadt a csoki zárjuk el a tűzhelyet és az üvegedényt a vizes tálból kivéve hagyjuk hűlni, hogy ne legyen meleg, mert elolvad a zselé - ujjteszt, ha langyos, kezdődhet a mártogatás.

Tálcára készítsünk ki sütőpapírt - erre kerül a mártott zselé.

Villára tett zselét mártsuk az olvadt csokiba, emeljük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleget, a villa alján lévő csokit húzzuk le az üvegtál oldalán, majd fogpiszkáló segítségével toljuk le a sütőpapírra a szaloncukrot.

A bevont zselét tegyük hűvösebb helyre - ne hűtőbe, elég egy konyhánál hűvösebb szoba és hagyjuk megszilárdulni a csokimázat, majd csomagoljuk.

Csomagolás (hagyományos):


A sütőpapírból 14 cm széles csíkokat, az alufóliából 10 cm széles csíkokat vágunk.

A sütőpapír csíkokat egymásra fektetjük és a két hosszú oldalát apró metszésekkel bevagdossuk.

Végül a csíkokat vízszintesen harmadoljuk (így 9 cm magas darabok lesznek).

Egy alufólia csíkot vízszintesen elfektetünk, arra ráhelyezzük szintén vízszintesen a sütőpapírt, majd a hozzánk közelebb eső éltől elkezdünk egy szem szaloncukrot betekerni.

A vágott élt alulra görgetve két oldalon szorosan összenyomjuk.

2012. nov. 5. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
[link] én ezt nagyon szeretem, sok lesz belőle és még mutatós is. Annyit megjegyeznék, hogy ha apróra szeleteled, akkor a bevonáshoz több csoki kellhet majd. Igazi rummal a legfinomabb, de rumaromával sem rossz :)
2012. dec. 23. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

[link] :)

és a másik amit szeretek: [link]

2012. dec. 23. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!