Sütőpor nélküli cseresznyés sütireceptet tudnátok nekem írni?
Figyelt kérdés
Van itthon cseresznye befőttem, csinálnék valami sütit, de nincs itthon sütőporom. Az alap piskótán kívül tudtok írni valamilyen receptet? Egy szárított élesztőm is van. Ezen kívül lényegében semmi az alapokon kívül. Tojás, liszt, zsiradék, tejet vízzel helyettesítem ha kell bele, allergia miatt. Előre is köszi a recepteket.2012. okt. 28. 11:10
1/4 anonim válasza:
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Ez a rácsos süti szimpi:)
Nagyon köszönöm a tippeket.
2012. okt. 28. 12:39
3/4 anonim válasza:
cseresznyés pite.
30 deka liszt, egy csipet só, 20 deka margarin/vagy felesbe zsírral, 10 deka porcukor,1 tojás sárgája. a zsirdékot apróra vagdalni és összemorzsókálni a liszttel.
bele a tojás sárgája, és annyika víz (igazából tejföl), hogy rugalmas tésztát kapjunk. kettévenni, pihentetni fél órát.kinyújtani az egyiket, beletenni a sütőpapíros tepsibe, megszúrkálni villával. megszórni egy kis zsemlemorzsával, majd rá a lecsurgatott cseresznye.
a másik lapot is kinyújtani és ráhelyezni a gyümölcsre. ezt is megszúrkálni. a tojás fehérjét egy kávéskanál porcukorral felverni, és azzal kenni a tetejét, amíg tart.
kb 180 fokos sütőben pirospozsgásra sütni.
almával is nagyon finom.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
2012. okt. 28. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!