Főzéshez zsiradéknak kacsazsír vagy más? Te hogy vagy vele?
10-15 évenként mindig bedobnak valamit, hogy egészségtelen, pedig előtte szakemberek,orvosok, dietetikusok állították, hogy "csak és kizárólag"... pl az olaj. aki zsírral főzött, elmaradott, régimódi, magára nem odafigyelő ember volt szerintük.
most az olaj, a margarin a fekete bárány. igaz én mindig zsírral főztem, így engem nem érint ez a része a dolognak.
a kacsazsír is nagyon jó főzéshez, szoktam is kacsa,-liba hájat venni és kisütni.az viszont érint, hogy a disznózsír már a 900 ft-ot is eléri kilója.Jó, ha a piacon 750-ért kapok hentestől.
Olajat halsütéshez használok, de sima olcsó napraforgó olajat.
olivát igen ritkán, ha valami salátakeveréket készítek, esetleg arra,de főzésre nem.
Hitek és tévhitek mindig voltak és lesznek, vannak, akiket befolyásolnak, vannak akit nem.
Én így látom, de ez csak az én szerény véleményem:)
Nálam is a disznózsír a befutó, akkor is ezt vettem, amikor nem állt rendelkezésre "ipari" mennyiség.
Miután a zsíros kenyér (sajnos) nagy gyengém, a kacsazsírt sajnálom elfőzni, de nincs vele bajom főzésre sem.
Meleg, ropogós kenyérre csorgatva, kevés lilahagymával VASTAGON megszórva, jó fűszeres forralt bort kortyolgatva úgy érzem, mégis kerek a világ.D)
Nem tudnám megmondani hogy mióta főzök kacsazsírral, de nagyon szeretem. Bőrös kacsahájat veszek és azt sütöm ki. Finom a tepertője is. Egyébként a kínaiban is azzal főznek! Krumplisütéshez napraforgóolajat használok, salátákhoz olívaolajat.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Én sokféle zsiradékot használok:
magyaros, hagyományos ételekhez disznózsirt,
zöldségekhez napraforgóolajat vagy olivaolajat a füszerezéstöl függöen
ragu-szerü levesekhez a hústól függöen liba-, kacsa-, disznózsirt
Mi mindenhez napraforgó olajat használunk.
Az olyan salátákhoz meg olívaolajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!