Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzéshez zsiradéknak kacsazsír...

Főzéshez zsiradéknak kacsazsír vagy más? Te hogy vagy vele?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi az egészséges? Mostanában felkapott az olíva, abból is van olajpogácsa változat. Régen sertészsírral főztek sokan, aztán a nyolcvanas években jött az olaj, ma meg már arra is mondják hogy egészségtelen mert hidrogénezett. Mi lehet az igazság?

2012. okt. 27. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Rendszeresen kacsa vagy liba zsiral főzök . több mint 10 éve..
2012. okt. 27. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

10-15 évenként mindig bedobnak valamit, hogy egészségtelen, pedig előtte szakemberek,orvosok, dietetikusok állították, hogy "csak és kizárólag"... pl az olaj. aki zsírral főzött, elmaradott, régimódi, magára nem odafigyelő ember volt szerintük.

most az olaj, a margarin a fekete bárány. igaz én mindig zsírral főztem, így engem nem érint ez a része a dolognak.

a kacsazsír is nagyon jó főzéshez, szoktam is kacsa,-liba hájat venni és kisütni.az viszont érint, hogy a disznózsír már a 900 ft-ot is eléri kilója.Jó, ha a piacon 750-ért kapok hentestől.

Olajat halsütéshez használok, de sima olcsó napraforgó olajat.

olivát igen ritkán, ha valami salátakeveréket készítek, esetleg arra,de főzésre nem.

Hitek és tévhitek mindig voltak és lesznek, vannak, akiket befolyásolnak, vannak akit nem.

Én így látom, de ez csak az én szerény véleményem:)

2012. okt. 27. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Nálam is a disznózsír a befutó, akkor is ezt vettem, amikor nem állt rendelkezésre "ipari" mennyiség.

Miután a zsíros kenyér (sajnos) nagy gyengém, a kacsazsírt sajnálom elfőzni, de nincs vele bajom főzésre sem.

Meleg, ropogós kenyérre csorgatva, kevés lilahagymával VASTAGON megszórva, jó fűszeres forralt bort kortyolgatva úgy érzem, mégis kerek a világ.D)

2012. okt. 27. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem tudnám megmondani hogy mióta főzök kacsazsírral, de nagyon szeretem. Bőrös kacsahájat veszek és azt sütöm ki. Finom a tepertője is. Egyébként a kínaiban is azzal főznek! Krumplisütéshez napraforgóolajat használok, salátákhoz olívaolajat.


Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

2012. okt. 27. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Én sokféle zsiradékot használok:

magyaros, hagyományos ételekhez disznózsirt,

zöldségekhez napraforgóolajat vagy olivaolajat a füszerezéstöl függöen

ragu-szerü levesekhez a hústól függöen liba-, kacsa-, disznózsirt

2012. okt. 27. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi mindenhez napraforgó olajat használunk.

Az olyan salátákhoz meg olívaolajat.

2012. nov. 2. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!