Pacalhoz velö vagy köröm a jobb vagy esetleg mind ketött tehetek bele?
Én is a vagy pacal, vagy köröm híve vagyok, bár felénk elég sokan raknak a pacalba 1-2 körmöt is, és nem rontja el!
Velőt semmi esetre sem, a főzési idejük jelentősen eltér egymástól, kár volna a velőt elpocsékolni, már aki szereti. Személy szerint meg vagyok nélküle. :))))
a velős pacal nagyon elterjedt, finom eledel. a lényege, hogy csak , amikor a pacal már tökéletesen puha, akkor kell beletenni. pár perc alatt összakapja, és isteni lesz tőle.
nem kell aggódni, sem a pacal sem pedig az agyvelő nem zsír (mint a csontvelő), tehát csak annyira zsíros, amennyit magunk hozzáadunk a pörköltalap készítésekor.
a köröm megint más, mert akkor már három fázisban kellene megfőzni az áhított pörköltet. a körömpörkölt önmagában is élmény, persze a pacal is.
azért, akinek koleszterin problémája van, óvatosan a belsőségekkel és az efféle finomságokkal.
Saját véleményem:
Egyiket sem tenném bele, mert szerintem egymást nem erősítik, hanem tompítják.
Alaposan más a fűszerezése mindháromnak, inkább külön-külön főzném őket.
Csermanek(Kádár) apánkat idézve: "A krumplileves, az legyen krumplileves!"
De aki keverve szereti, áldásom rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!