Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpligombóc pörkölthöz, de...

Krumpligombóc pörkölthöz, de hogyan?

Figyelt kérdés
mert ettem már rágebben valahol pörkölt mellé krumpligombócot, de nem tudom hogyan kell csinálni. kerestem a neten, de a levesbetétet adta be,nem a normális rendes köretet. ha jól tudom a főtt krumplit össze kell törni, bele liszt só és úgy kifőzni forró vízben. na de miből mennyit kell tenni bele, meddig kell főzni, stb.előre is köszönöm!
2012. okt. 24. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy készitsd, mint a levesgombócot, csak nagyobbakat formázz belöle.


HA akarsz, tegyél a közepébe megpiritott zsömlekockákat, nagyon feldobja.


De ne FÖZD, mert szétesik, hanem csak lassan gyöngyözö vizben készitsd el. HA feljöttek a viz tetejére, szedd ki öket, és forgasd meg kevés pörköltszaftban vagy esetleg kevés olajban.

2012. okt. 24. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Itt egy recept:

[link]

2012. okt. 24. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én a "gölödin-levesbe" szoktam a krumplis-tésztából gyúrt gombócot (= gölödint) belefőzni. Azt egyébként ugyanúgy gyúrjuk meg, mintha krumplis-lángoshoz, vagy éppen mákos núdlihoz gyúrod a tésztát: főtt krumplit összetörsz apróra, sóval, nyers tojással és annyi liszttel gyúrod össze, hogy a kellő szilárdságú, állagú tésztát kapd.


Jó az ötlet! Túl nagy gombócokat ne formázz belőle, mert félő, hogy a közepe esetleg nem fő meg. Tedd fel forrásban levő sós vízbe, és amikor már feljönnek a víz felszínére, még akkor is főzd valamivel tovább, nehogy a közepe nyers maradjon. Tudod, hogy főzés közben meg is dagadnak a gombócok. Inkább végy ki 1-2 szemet, ha késsel ketté-vágod, látni fogod, hogy a közepe is megfőtt-e.


Persze, hogy te erre gondoltál-e, vagy valami más egyébre, én ezt ismerem, másról még nem hallottam.

2012. okt. 24. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint ha feljött a víz tetejére még főzni kell 5-10 percig, utána egyet ketté vágsz és megnézed, hogy átfőtt-e.

Egy másik recept:

[link]

2012. okt. 24. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!