Hideg vízbe, mert ha forró szétreped.Sót tehetsz bele, mert könnyebben meg tudod pucolni.Kb rgy mokkáskanálnyit.Addig főzd amilyen tojást akarsz.Forrástól számítva 2-3 perc lágytojás.Félkemény 5 perc, kemény 10 perc.
2012. okt. 23. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Hideg vízbe tedd, sót azért szokás beletenni, hogy ne repedjen meg a héja, de attól még megrepedhet, ha lágytojást akarsz forrástól számított 1 percig főzöd, és rögtön hideg vízbe teszed. Ha keménytojást akarsz főzd 5 percig. De lehet 3 percesre is(szerintem az a legjobb)
2012. okt. 23. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Hideg vízbe tedd, és tegyél bele sót, de ne keveset,hanem egy jó evőkanálnyit.Ettől könnyen meg tudod pucolni.Szoktak még bele ecetet tenni, hogy ha megreped ne főjjön ki, de ha hideg vízbe teszed nem fog kirepedni.
2012. okt. 23. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Én egy angol kollégámtól kaptam egy közepesen lágy tojás receptet. Azóta mindig így csinálom, és nagyon jó.
Én forrásban lévő vízbe teszem bele a tojásokat. Nekem eddig sosem repedt meg. Amint beleteszem onnantól 6 perc. Majd hideg vízbe teszem és gyönyörűen lejön a héja.
2012. okt. 23. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Én forró vízbe teszem (időspórolás), és nem sózom. Lágy tojás 3 perc, kemény 10 perc, a víz végig bugyogjon. Nem kell túlbonyolítani.
2012. okt. 23. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Nekem is a hidegvizes módszer vált be eddig. az időt a forrástól kell számítani, attól függően milyen keményre akarjuk. sózni is forráskor kell, mert a sós víz lassabban forr fel.
2012. okt. 23. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Az én módszerem:
Főtés előtt 15 perccel kiveszem a tojásokat. Forralok vizet, mikor már tényleg forr, egy kis sót teszek bele, majd egy evőkanállal beeresztem a tojásokat a fazék aljába. Utána 12percig főzöm őket. Végül hideg vízbe teszem őket, és kész is.
2012. okt. 23. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Én forrásban lévő, sótlan vízbe szoktam rakni, 6 percig hagyom főni. Utána leöntöm a vizet róla, felengedem hideg vízzel, és hagyom hűlni pár percet.
A könnyű pucolás nem feltétlen a sózástól függ, hanem a tojás frissességétől. Minél frissebb a tojás, annál nehezebben jön le a héja. Én pl 2 hetes tojásokat szoktam főzni, annak könnyen lejön a héja. A frissről viszont úgy kell leimádkozni.
2012. okt. 23. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Én forrásban lévő vízbe öntök egy kanálnyi ecetet. Szépen kanállal beleeregetem a tojásokat, ha valamelyik megrepedne, az ecet megfogja és nem buggyan ki. 10 perc a keménytojás, akkor hideg víz alá teszem.
2012. okt. 23. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Én hideg sós ( 1 evőkanál) vízben teszem fel, amikor felforr, fedő rá, és elzárom. Utána annyi perc, ameddig forró vízben főznéd. Sokkal intenzívebb így az íze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!