Sült tök kérdés?
Figyelt kérdés
Akár hányszor próbálkoztam a sütésével sosem lett olyan szaftos, puha, sült tetejű, mint amilyet a piacon árulnak. 3 órán keresztül sütöttem és nem lett puha a belseje, a teteje épphogy kicsit megpirult míg az alja majdhogynem odaégett. Miért? És miért sül ilyen lassan, mikor majdnem maximum hőfokon sütöm? Mit rontok el?2012. okt. 21. 18:09
1/7 anonim válasza:
Én csak addig hagyom max. hőfokon a sütőt, amíg előmelegszik, aztán amikor beteszem a tepsit visszaveszem közepesre. És csak 1-1,5 órán át sütöm. Igaz, a sütési idő attól is függ, hogy mekkorára van darabolva.
2/7 anonim válasza:
Fedd le fóliával ha jól meg puhult az kb 20-25perc ha 2ujnyi vastagságura vannak vágva a tök szeletek ha ez meg van vedd le róla a fóliát és nagy hő fokon hagyd hogy jól meg piruljon a teteje :-)
3/7 A kérdező kommentje:
Bár az is lehet, hogy az én sütőm a rossz. Észrevettem, hogy a sütik alja is megég, mire a süti megsülne.
2012. okt. 21. 18:34
4/7 anonim válasza:
Milyen sütöd van? elektromos vagy a sima gázas csak mert az elektromos sütöknél vannak ilyen problémák hogy nem elég ropogos a hús,zöldség stb,.. Vagy meg ég a tészták alja közben a teteje épp hogy megsül... Nálam is volt ilyen probléma aminek a vége az lett hogy légkeveréssel nem sütök semmit csak alul felül sütésel...:s
5/7 anonim válasza:
én a így szoktam: előmelegítem a sütőt a tepsibe teszek vizet és úgy rakom a sütőbe fólia rá 1-1,5 órat hagyom így sülni majd a fóliát leveszem róla és még 30-35 percet sütöm 160-170 fokon
6/7 anonim válasza:
vay tegyél alá egy üres tepsit, ami felfogja a hőt, vagy tetőcserép darabot,
vagy alufóliát több rétegben
de ne teljesen fedd le alatta, pl a szélén hagyjál a melegnek helyet felmenni (pl. arács közepét bepólyálod alufóliával)
7/7 anonim válasza:
Tök sütés: először is a hagyományos, vastag tök amit meg kell csípni a dérnek, csak akkor édes!
Azt 2-3-órán át is kell sütni, de gyakran kinyitogatni az ajtót a nagy pára kijöjjön. különben csak fő.
Az amerikai tök csak egy órán át, itt is gyakran nyitogatni a pára miatt, a sütő ajtót.
Ha az alja nagyon süt, alufóliát a rácsra, de sütinél is!
Mindkét töknél, érett sárga legyen csak akkor édes!!!
A szaftosa is az érettségtől függ,(de lehet a fajta is viszi, ha korcs már)
(régi kérdés de?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!